IDDSI EC7 - Hel & delad konsistens, lättuggad

Lätt anpassning av hel och delad konsistens som innebär att man undviker mat som är hård, seg, klibbig, knaprig eller har hård stekyta, kärnor, fröer, skinn och skal. Kött ska vara mört eller ersättas med grov paté, korv ska vara utan segt skinn. Fisk kan vara kokt, stekt eller lättpanerad. Grönsaker bör inte vara trådiga eller ha skal, exempelvis haricots verts och majs. Vid nivå 7 Lättuggad är bitstorleken inte begränsad, men maten ska vara mjuk nog att delas med gaffelns kant.
IDDSI EC7 - Hel & delad konsistens, lättuggad

Lätt anpassning av hel och delad konsistens som innebär att man undviker mat som är hård, seg, klibbig, knaprig eller har hård stekyta, kärnor, fröer, skinn och skal. Kött ska vara mört eller ersättas med grov paté, korv ska vara utan segt skinn. Fisk kan vara kokt, stekt eller lättpanerad. Grönsaker bör inte vara trådiga eller ha skal, exempelvis haricots verts och majs. Vid nivå 7 Lättuggad är bitstorleken inte begränsad, men maten ska vara mjuk nog att delas med gaffelns kant.