Salsa Verde-bakad Kapkummelfilé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Salsa Verde
- Mynta30 g
- Persilja40 g
- Basilika40 g
- Olivolja1 dl
- Sardeller4 st
- Kapris50 g
- Pressad citron1 msk
- Vitlök, klyfta1 st
- Salt och peppar
- Palsternacksmos
- Potatis1,50 kg
- Matfett50 g
- Salt och peppar
TILLAGNING
Mixa ingredienserna till Salsa Verden.
Fisk: Sätt ugnen på 150°C. Lägg fiskfileèrna i bleck och salta. Bred ca 2 msk salsa verde på varje filé. Baka dem i ugn till önskad innertempratur i ca 15 min.
Potatis: Koka potatisen. Värm palsternackspuré, mjölk och fett. Stöt den färdigkokta potatisen och blanda ner palsternacksbladningen i potatisen. Smaka av med salt och peppar.
Servera med önskad grönsak.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)389,59 kcal
- Energi (kJ)1629,93 kJ
- Fett15,21 g
- Enkelomättade fettsyror7,96 g
- Fleromättade fettsyror1,55 g
- Mättade fettsyror4,43 g
- Fiber5,40 g
- Järn1,41 mg
- Kalcium82,21 mg
- Kalium1176,69 mg
- Kolesterol74,88 mg
- Kolhydrat34,67 g
- Disackarider2,95 g
- Monosackarider1,55 g
- Sackaros2,88 g
- Magnesium85,40 mg
- Natrium540,31 mg
- Niacin5,78 mg
- Protein25,56 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,20 mg
- Vatten272,17 g
- Vitamin B121,94 µg
- Vitamin B60,46 mg
- Vitamin C44,36 mg
- Vitamin D1,53 µg
- Vitamin E2,70 mg
- Zink1,17 mg