Ärtbiff med citronrostade morötter

Ärtbiff med citronrostade morötter

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tillaga ärtbiffarna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Potatis- och palsternacksmos

  3. 1. Värm palsternackspuré och smör.

  4. 2. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Mosa sedan potatisen och tillsätt palsternackspurén samt smörblandningen. Smaksätt med salt och peppar.

  5. Citronrostade morötter

  6. 1. Lägg upp morötter på bleck och blanda med olja, salt och peppar. Riv citronskal och pressa citronsaft över.

  7. 2. Sätt i förvärmd ugn på 160°C i cirka 15-20 minuter.

  8. Servera ärtbiffarna med moset, de citronrostade morötterna samt färsk babyspenat.

  9. Tips!

  10. Toppa gärna med lite hackad persilja.

  11. Findus Ärtbiff är en spännande vegansk grönsaksbiff med smak av chili. Låt ärtbiffen spela huvudrollen på tallriken och servera som ett alternativ till en vegetarisk kost.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    388,57 kcal
  • Energi (kJ)
    1625,42 kJ
  • Fett
    13,89 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,28 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,99 g
  • Mättade fettsyror
    4,25 g
  • Fiber
    12,14 g
  • Järn
    2,31 mg
  • Kalcium
    125,44 mg
  • Kalium
    1476,01 mg
  • Kolesterol
    51,26 mg
  • Kolhydrat
    50,08 g
  • Disackarider
    7,42 g
  • Monosackarider
    4,97 g
  • Sackaros
    7,27 g
  • Magnesium
    92,52 mg
  • Natrium
    566,23 mg
  • Niacin
    6,25 mg
  • Protein
    9,58 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,28 mg
  • Vatten
    345,15 g
  • Vitamin B12
    0,19 µg
  • Vitamin B6
    0,73 mg
  • Vitamin C
    69,99 mg
  • Vitamin D
    0,27 µg
  • Vitamin E
    4,03 mg
  • Zink
    1,68 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet