Lättrimmad torskrygg med limehollandaise
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Saltlake av 30g salt och 1 l vatten
- Limehollandaisesås
- Lime, rivet skal1 st
- Hollandaisesås600 g
- Råris1,20 kg
- Mjölk200 g
TILLAGNING
Rimma fisken
En utmärkt fiskrätt att ha på menyn. Goda, spännande smaker av limehollandaise som serveras till en perfekt, lättrimmad torskrygg. Enkel att laga till många gäster.
1. Låt torskryggarna ligga i cirka 30 min i saltlaken och skölj sedan snabbt av i kallt vatten.
2. Baka torsken i 160°C tills centrumtemperaturen är 53°C.
Limehollandaise
1. Spä hollandaisen med mjölken och koka upp.
2. Värm limehollandaisen för servering och smaksätt med det rivna limeskalet och finjustera med salt & nymald vitpeppar.
Servera den lättrimmade torskryggen med limehollandaise, råris samt broccoli och gul morot.
Tips!
Det går minst lika bra att rimma frusen fisk som färsk fisk.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)679,16 kcal
- Energi (kJ)2841,75 kJ
- Fett39,76 g
- Enkelomättade fettsyror21,64 g
- Fleromättade fettsyror10,77 g
- Mättade fettsyror4,98 g
- Fiber5,19 g
- Järn2 mg
- Kalcium98,86 mg
- Kalium733,82 mg
- Kolesterol153,23 mg
- Kolhydrat49,10 g
- Disackarider3,34 g
- Monosackarider0,49 g
- Sackaros2,33 g
- Magnesium115,42 mg
- Natrium559,59 mg
- Niacin6,21 mg
- Protein29,18 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,36 mg
- Vatten310,07 g
- Vitamin B121,85 µg
- Vitamin B60,47 mg
- Vitamin C16,37 mg
- Vitamin D3,98 µg
- Vitamin E11,22 mg
- Zink2,65 mg