Lättrimmad torskrygg med limehollandaise

Lättrimmad torskrygg med limehollandaise

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Rimma fisken

  2. En utmärkt fiskrätt att ha på menyn. Goda, spännande smaker av limehollandaise som serveras till en perfekt, lättrimmad torskrygg. Enkel att laga till många gäster.

  3. 1. Låt torskryggarna ligga i cirka 30 min i saltlaken och skölj sedan snabbt av i kallt vatten.

  4. 2. Baka torsken i 160°C tills centrumtemperaturen är 53°C.

  5. Limehollandaise

  6. 1. Spä hollandaisen med mjölken och koka upp.

  7. 2. Värm limehollandaisen för servering och smaksätt med det rivna limeskalet och finjustera med salt & nymald vitpeppar.

  8. Servera den lättrimmade torskryggen med limehollandaise, råris samt broccoli och gul morot.

  9. Tips!

  10. Det går minst lika bra att rimma frusen fisk som färsk fisk.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    679,16 kcal
  • Energi (kJ)
    2841,75 kJ
  • Fett
    39,76 g
  • Enkelomättade fettsyror
    21,64 g
  • Fleromättade fettsyror
    10,77 g
  • Mättade fettsyror
    4,98 g
  • Fiber
    5,19 g
  • Järn
    2 mg
  • Kalcium
    98,86 mg
  • Kalium
    733,82 mg
  • Kolesterol
    153,23 mg
  • Kolhydrat
    49,10 g
  • Disackarider
    3,34 g
  • Monosackarider
    0,49 g
  • Sackaros
    2,33 g
  • Magnesium
    115,42 mg
  • Natrium
    559,59 mg
  • Niacin
    6,21 mg
  • Protein
    29,18 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,36 mg
  • Vatten
    310,07 g
  • Vitamin B12
    1,85 µg
  • Vitamin B6
    0,47 mg
  • Vitamin C
    16,37 mg
  • Vitamin D
    3,98 µg
  • Vitamin E
    11,22 mg
  • Zink
    2,65 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet