Veggie boulette i krämig tomatsås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ris, okokt800 g
- TOMATSÅS
- morötter5 st
- gula lökar2 st
- röda paprikor2 st
- Olivolja3 msk
- Kokosmjölk6 dl
- Curry paste40 g
- Salt och peppar
- Krossade tomater1,20 kg
- Kranvatten5 dl
- Matlagningsyoghurt2 dl
TILLAGNING
Koka riset enligt anvisning på förpackning.
TOMATSÅS
Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Skala och skär morötterna i mindre bitar. Fräs olja ett par minuter. Rör ner currypastan och fräs ytterligare ca 3 minuter.
Tillsätt kokosmjölk, tomater och vatten. Låt sjuda under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner yoghurteni grytan och låt den bli varm.
Värm Veggie bouletterna enligt anvisning på förpackningen och lägg sedan i såsen.
Servera med kokt ris.
Ett gott, nyttigt och grönt alternativ gjort på soja.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)716,16 kcal
- Energi (kJ)2996,68 kJ
- Fett28,50 g
- Enkelomättade fettsyror6,05 g
- Fleromättade fettsyror4,77 g
- Mättade fettsyror14,78 g
- Fiber10,92 g
- Järn4,39 mg
- Kalcium287,21 mg
- Kalium1086,95 mg
- Kolesterol4,80 mg
- Kolhydrat80,68 g
- Disackarider5,46 g
- Monosackarider8,47 g
- Sackaros3,10 g
- Magnesium121,59 mg
- Natrium262,57 mg
- Niacin6,86 mg
- Protein28,50 g
- Riboflavin0,34 mg
- Tiamin1,17 mg
- Vatten375,49 g
- Vitamin B120,05 µg
- Vitamin B60,84 mg
- Vitamin C59,13 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E7,80 mg
- Zink2,27 mg