IDDSI 7 - Vanlig konsistens

Vanlig mat som också kallas för normal eller hel konsistens.
 
På denna nivå finns inga restriktioner för textur, konsistens eller viskositet. En del personer med försvagad muskelstyrka i armar och händer kan behöva hjälp att dela t ex helt kött om det är hårt och segt men annars ingen anpassning alls.
 
IDDSI 7 - Vanlig konsistens

Vanlig mat som också kallas för normal eller hel konsistens.
 
På denna nivå finns inga restriktioner för textur, konsistens eller viskositet. En del personer med försvagad muskelstyrka i armar och händer kan behöva hjälp att dela t ex helt kött om det är hårt och segt men annars ingen anpassning alls.
 

Tips från kocken!a

När det smakar för mycket av:
Salt - Addera sötma, hetta eller syra.
Fett - Addera syra eller hetta.
Syrligt - Addera fett eller sötma
Sött - Addera hetta, syra eller beska.
Umami - sötma eller fett kan hjälpa.
Hetta - Addera sötma, fett eller syra.
Beska - Addera sötma, syra eller umami

Fler recept & inspiration enligt IDDSI