Veggie- och purjolökspaj
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Purjolök200 g
- Grönsaksbuljong25 g
- Rapsolja3 msk
- Tomatpuré2 msk
- Oregano1 msk
- Vatten1 dl
- Topping:
- Crème fraiche5 dl
- Riven ost200 g
- 280 g
- Salt och peppar
- Sallad att toppa med:
- Fänkål2 st
- Rödlök100 g
- Coktailtomat200 g
- Citronsaft0,50 dl
TILLAGNING
1. Skölj och strimla purjolök. Fräs purjolök i olja ihop med Veggie färs. Tillsätt tomatpuré, buljongpulver, häll över vatten och låt det koka in. Krydda med oregano, salt och peppar.
2. Bland riven ost med crème fraiche.
3. Lägg vegansk Veggie färs i Findus fiberpajskal och bred på ostkrämen.
4. Värm i ugn i 180 grader, i ca 20 minuter.
5. Skiva fänkål och rödlök tunnt (t.ex på en mandolin) och blanda med citronsaft. Dela tomater och vänd ner med övriga grönsaker
Tips!
Önskar du en vegansk paj byter du ut ost och crème fraiche mot veganska alternativ.
Servera Vegetarisk Veggie- och purjolökspaj på lunchmenyn till restaurangens och caféets gäster. Enkel att tillaga till många ätande gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)760,37 kcal
- Energi (kJ)3181,43 kJ
- Fett57,55 g
- Enkelomättade fettsyror17,28 g
- Fleromättade fettsyror6,61 g
- Mättade fettsyror29,53 g
- Fiber8,93 g
- Järn4,92 mg
- Kalcium429,73 mg
- Kalium892,21 mg
- Kolesterol111,33 mg
- Kolhydrat31,56 g
- Disackarider3,19 g
- Monosackarider5,35 g
- Sackaros1,15 g
- Magnesium112,44 mg
- Natrium1685,61 mg
- Niacin2,76 mg
- Protein26,13 g
- Riboflavin0,50 mg
- Tiamin0,59 mg
- Vatten280,91 g
- Vitamin B120,58 µg
- Vitamin B60,51 mg
- Vitamin C42,04 mg
- Vitamin D0,56 µg
- Vitamin E6,53 mg
- Zink3,03 mg