Bakad Kapkummelfilé med osttäcke & örtsås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kapkummelfilè à 120 g
- Osttäcke 15 g
- Riven ost60 g
- 10 g
- Skorpmjöl60 g
- Salt
- Peppar
- Matolja25 g
- Saffransmos à 115 g
- Potatis750 g
- Smör50 g
- Berikning - Majsvälling FINDUS 96013897100 g
- Saffran 0.05g/Gurkmeja 0,50,30 g
- Smör extra50 g
- Peppar
- Salt
- Örtsås 1dl
- Margarin60 g
- Gul lök, hackad60 g
- Fiskbuljong, ätfärdig5 dl
- Vispgrädde2 dl
- Örtkryddor Provencale FINDUS 321840 g
- Berikning - Majsvälling FINDUS 96013897100 g
- Matfett flytande100 g
- Salt
- Peppar
- Matfett flytande50 g
TILLAGNING
Tillagning:
1. Tina fiskfiléerna. Blanda ingredienserna till osttäcket och fördela över fisken.2. Tillaga i konvektionsugn 180º C, ca 20 minuter.
(till fiskens centrumtemperatur är ca 60º C)
Såsen
1. Fräs lök i margarin. Tillsätt puré, buljong och vispgrädde.2. Red till önskad konsistens. Tillsätt kryddor. Smaksätt.
3. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Hetta upp.
Saffranmos
1. Koka potatis och mosa den. Tillsätt puré och smör. Smaksätt.2. Servera med kokt morotsmix robust med matfett och standardmjölk.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt fisken med Torsktimbal 96008489, smält matfett och blanda med mjukost. Pensla över torsktimbalen. Ersätt grönsakerna med Morotstimbal 96008515. Ersätt lök i såsen med lökpulver.
Gelékonsistens: Torskgelé se MRS och morotsgelé se MRS, potatismos, uteslut örter och lök i såsen och förtjocka med Thick & Easy™ 96012898.
Flytande konsistens: 90 g Torskpuré 96012420 och 180 g Sopp- och såsbas 96008702. Servera med crème fraiche smaksatt med selleripuré.
MRS = Mätt Rätt & Slätt.TIPS!
Toppa med lite färsk persilja.Kapkummelfilé, bakad under ett knaprigt, gott osttäcke. Fiskfilén serveras här tillsammans med en härligt gul och smakfull saffransmos och örtsås Provencal.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)593,78 kcal
- Energi (kJ)2484,65 kJ
- Fett41,28 g
- Enkelomättade fettsyror14,85 g
- Fleromättade fettsyror5,31 g
- Mättade fettsyror18,42 g
- Fiber5,66 g
- Järn2,87 mg
- Kalcium303,74 mg
- Kalium1137,94 mg
- Kolesterol97,37 mg
- Kolhydrat34,56 g
- Disackarider7,43 g
- Monosackarider4,83 g
- Sackaros1,80 g
- Magnesium66,94 mg
- Natrium676,02 mg
- Niacin3,98 mg
- Protein19,08 g
- Riboflavin0,33 mg
- Tiamin0,28 mg
- Vatten328,56 g
- Vitamin B120,94 µg
- Vitamin B60,51 mg
- Vitamin C38,41 mg
- Vitamin D2,67 µg
- Vitamin E7,13 mg
- Zink1,60 mg