Husets fläskschnitzel med petits pois á la parisienne och chilibearnaise

Fläskschnitzel med ärter & chilibea

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga schnitzlarna.

    2. Sautera den hackade löken i smöret tills den är mjuk. Vänd i tinade ärter och strimlad bacon, stekt eller ostekt.
    Precis innan servering, vänd i strimlad isbergssallad.

    3. Värm bearnaisesåsen. Addera finhackad chili och smaksätt med worcestersås.

  2. 4. Låt såsen puttra ett par minuter. Beroende på hur stark chilin är så tillsätt eventuellt cayennepeppar eller chilipulver.

    Tips!

  3. Servera rätten med pommes frites eller klyftpotatis.

  4. En utmärkt rätt att servera till många gäster då den är enkel att tillaga. Rätten passar att bjuda på såväl i lunchmatsalen som på kvällsrestaurangen. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    632,58 kcal
  • Energi (kJ)
    2647,24 kJ
  • Fett
    44,02 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,59 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,03 g
  • Mättade fettsyror
    14,11 g
  • Fiber
    4 g
  • Järn
    3,81 mg
  • Kalcium
    50,79 mg
  • Kalium
    716,01 mg
  • Kolesterol
    137,35 mg
  • Kolhydrat
    21,33 g
  • Disackarider
    2,37 g
  • Monosackarider
    1,55 g
  • Sackaros
    2,11 g
  • Magnesium
    74,72 mg
  • Natrium
    1074,56 mg
  • Niacin
    13,79 mg
  • Protein
    36,75 g
  • Riboflavin
    0,44 mg
  • Tiamin
    1,15 mg
  • Vatten
    179,01 g
  • Vitamin B12
    1,07 µg
  • Vitamin B6
    0,57 mg
  • Vitamin C
    45,84 mg
  • Vitamin D
    1,26 µg
  • Vitamin E
    4,31 mg
  • Zink
    3,85 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet