Äpple- och päronpaj

Äpple- och päronpaj

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Äpple- och päronpaj - så gör du:

  2. Förgrädda Findus pajskalet i ca 10 min på 175°C. Rosta nötter på 175°C i ca 10min.

  3. Mixa päronpuré och mandelmassa. Bred ut i botten på det söta pajskalet. Lägg i äppelklyftor, rostade nötter, havregryn, kanel och socker. Placera äppelblandningen i pajskalet och tryck till så att det blir lätt kupolformat. Hyvla över smör med en osthyvel. Avsluta med det andra frysta pajskalet som ett lock (upp o ned utan aluminium botten). Grädda mitt i ugnen i 150°C i ca 60min.

  4. Tips:

  5. Ta ut Äpple- och päronpajen efter 5 min i ugnen och skär några tjusiga snitt i toppen på pajskalet - American style.

  6. Klassiskt gott med vaniljgrädde, glass eller vaniljsås till. Kolaglass rekommenderas!

  7. Päronpuré kan bytas mot annan syrlig puré, t.ex. svartvinbärspuré.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    680,95 kcal
  • Energi (kJ)
    2849,31 kJ
  • Fett
    45,65 g
  • Enkelomättade fettsyror
    18,42 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,22 g
  • Mättade fettsyror
    18,79 g
  • Fiber
    4,93 g
  • Järn
    2,02 mg
  • Kalcium
    76,24 mg
  • Kalium
    363,84 mg
  • Kolesterol
    59,99 mg
  • Kolhydrat
    55,90 g
  • Disackarider
    14,04 g
  • Monosackarider
    8,69 g
  • Sackaros
    13,26 g
  • Magnesium
    95,49 mg
  • Natrium
    489,15 mg
  • Niacin
    2,52 mg
  • Protein
    10,04 g
  • Riboflavin
    0,27 mg
  • Tiamin
    0,20 mg
  • Vatten
    116,69 g
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    8,69 mg
  • Vitamin D
    0,68 µg
  • Vitamin E
    9,57 mg
  • Zink
    1,29 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning