Äpple- och päronpaj
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kanel, malen1 msk
- Rörsocker1,50 dl
- Mandelmassa150 g
- havregryn0,50 dl
- Hyvlat, kallt smör100 g
- Mandel hel, rostad150 g
TILLAGNING
Äpple- och päronpaj - så gör du:
Förgrädda Findus pajskalet i ca 10 min på 175°C. Rosta nötter på 175°C i ca 10min.
Mixa päronpuré och mandelmassa. Bred ut i botten på det söta pajskalet. Lägg i äppelklyftor, rostade nötter, havregryn, kanel och socker. Placera äppelblandningen i pajskalet och tryck till så att det blir lätt kupolformat. Hyvla över smör med en osthyvel. Avsluta med det andra frysta pajskalet som ett lock (upp o ned utan aluminium botten). Grädda mitt i ugnen i 150°C i ca 60min.
Tips:
Ta ut Äpple- och päronpajen efter 5 min i ugnen och skär några tjusiga snitt i toppen på pajskalet - American style.
Klassiskt gott med vaniljgrädde, glass eller vaniljsås till. Kolaglass rekommenderas!
Päronpuré kan bytas mot annan syrlig puré, t.ex. svartvinbärspuré.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)680,95 kcal
- Energi (kJ)2849,31 kJ
- Fett45,65 g
- Enkelomättade fettsyror18,42 g
- Fleromättade fettsyror6,22 g
- Mättade fettsyror18,79 g
- Fiber4,93 g
- Järn2,02 mg
- Kalcium76,24 mg
- Kalium363,84 mg
- Kolesterol59,99 mg
- Kolhydrat55,90 g
- Disackarider14,04 g
- Monosackarider8,69 g
- Sackaros13,26 g
- Magnesium95,49 mg
- Natrium489,15 mg
- Niacin2,52 mg
- Protein10,04 g
- Riboflavin0,27 mg
- Tiamin0,20 mg
- Vatten116,69 g
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C8,69 mg
- Vitamin D0,68 µg
- Vitamin E9,57 mg
- Zink1,29 mg