Kreolsk gryta

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Smör
    20 g
  • Köttfond
    30 g
  • Grädde
    800 g
  • Salt
    5 g
  • Vitpeppar
    2 g
  • Paprikapulver
    3 g
  • Paprikapulver, smoked
    1,50 g
  • Mejram, torkad, finmald
    10 g
  • Majsstärkelse
    1,50 msk
  • Spad från ättiksgurka
    1,25 dl
  • Spad från syltlök
    0,75 dl
  • Skinktimbal (FINDUS)
    400 g
  • Korvtimbal, Findus
    200 g
  • Majstimbal (FINDUS)
    210 g
  • Tomattimbal, 7g
    210 g
  • Potatis
    1,50 kg

TILLAGNING

  1. Smält smöret, tillsätt fond, grädde och koka ihop. Tillsätt kryddorna, mejram och paprikapulver. Rör ut majsstärkelse med gurk- och syltlöksspadet. Rör sedan ner blandningen sakta i såsen. Smaka av med salt och peppar. Dela timbalerna och rör ner i såsen.

  2. Koka potatis, pressa den och servera tillsammans med Kreolska grytan.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    6237,41 kcal
  • Energi (kJ)
    26133,41 kJ
  • Fett
    436,03 g
  • Enkelomättade fettsyror
    83,66 g
  • Fleromättade fettsyror
    8,19 g
  • Mättade fettsyror
    225,88 g
  • Fiber
    41,42 g
  • Järn
    8,34 mg
  • Kalcium
    1055,44 mg
  • Kalium
    5816,75 mg
  • Kolesterol
    965,60 mg
  • Kolhydrat
    428,63 g
  • Disackarider
    26,72 g
  • Monosackarider
    8,10 g
  • Sackaros
    5,10 g
  • Magnesium
    390,05 mg
  • Natrium
    2352,58 mg
  • Niacin
    26,87 mg
  • Protein
    138,14 g
  • Riboflavin
    1,17 mg
  • Tiamin
    0,99 mg
  • Vatten
    1789,58 g
  • Vitamin B12
    2,88 µg
  • Vitamin B6
    3,09 mg
  • Vitamin C
    264,20 mg
  • Vitamin D
    0,82 µg
  • Vitamin E
    10,53 mg
  • Zink
    5,61 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet