INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Smör20 g
- Köttfond30 g
- Grädde800 g
- Salt5 g
- Vitpeppar2 g
- Paprikapulver3 g
- Paprikapulver, smoked1,50 g
- Mejram, torkad, finmald10 g
- Majsstärkelse1,50 msk
- Spad från ättiksgurka1,25 dl
- Spad från syltlök0,75 dl
- Skinktimbal (FINDUS)400 g
- Korvtimbal, Findus200 g
- Majstimbal (FINDUS)210 g
- Tomattimbal, 7g210 g
- Potatis1,50 kg
TILLAGNING
Smält smöret, tillsätt fond, grädde och koka ihop. Tillsätt kryddorna, mejram och paprikapulver. Rör ut majsstärkelse med gurk- och syltlöksspadet. Rör sedan ner blandningen sakta i såsen. Smaka av med salt och peppar. Dela timbalerna och rör ner i såsen.
Koka potatis, pressa den och servera tillsammans med Kreolska grytan.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)6237,41 kcal
- Energi (kJ)26133,41 kJ
- Fett436,03 g
- Enkelomättade fettsyror83,66 g
- Fleromättade fettsyror8,19 g
- Mättade fettsyror225,88 g
- Fiber41,42 g
- Järn8,34 mg
- Kalcium1055,44 mg
- Kalium5816,75 mg
- Kolesterol965,60 mg
- Kolhydrat428,63 g
- Disackarider26,72 g
- Monosackarider8,10 g
- Sackaros5,10 g
- Magnesium390,05 mg
- Natrium2352,58 mg
- Niacin26,87 mg
- Protein138,14 g
- Riboflavin1,17 mg
- Tiamin0,99 mg
- Vatten1789,58 g
- Vitamin B122,88 µg
- Vitamin B63,09 mg
- Vitamin C264,20 mg
- Vitamin D0,82 µg
- Vitamin E10,53 mg
- Zink5,61 mg