Mindre disk & mer tid över med grytor
Att laga mat i gryta innebär att du slipper använda flera olika kastruller och stekpannor. Skär upp alla ingredienser och lägg ner direkt i grytan. Svårare än så behöver det inte vara! Använd färdigskurna frysta grönsaker för att minska arbetsmomentet ytterligare. Det kommer med all säkerhet även att minska matsvinnet!Fler frysta fördelar
Goda recept på soppor & grytor
Upptäck vår härliga samling av recept som gör det lätt att servera goda grytor och soppor. Rätter som passar lika bra i skolköket som på restaurangen. Upptäck recept för fylliga förrätter, matiga luncher och värmande mustiga soppor till lunch och middag.Gryt- & sopprecept
Laga mat i god tid innan servering
Grytor är enkla att varmhålla och snabbt piffa till precis innan servering. Laga lunchen på morgonen, eller gör långkok redan dagen innan och låt puttra ihop till perfektion. Smakerna sätter sig fint under natten. Glöm inte att smaka av, piffa till det sista och servera med ett gott, nygräddat bröd.Gott bröd att servera till
Smarriga fiskgrytor och soppor
En stående favorit på menyn är fiskgryta och fisksoppa! Servera klassisk mustig fransk fisksoppa med saffran och fänkål eller en fiskgryta med rouille. Och tänk nytt - baka av fiskfiléer på bleck och servera tillsammans med en len grönsakssoppa. Enkelt och smarrigt!Goda recept på fisksoppa
Garnera och servera i fina tallrikar
Garnera grytan eller soppan precis innan servering, en klick crème fraîche passar alltid bra. Piffa även med lite färska örter eller en god smaksatt olja. För lite mer textur är krutonger perfekt. Ta även chansen att servera i roligare skålar, gärna i lite större storlek. Det gör att rätten känns lyxigare.Använd rätt gryta och kastrull
Tänk på att använda en gryta med tjock botten. Då håller och distribuerar den värmen bättre - vilket är viktigt för långkok och när grytan ska varmhållas. Med tunn botten är det svårt att styra tillagningen och det är lätt att det bränns vid. Materialet som grytan är gjord i är också viktigt, satsa på rostfritt stål eftersom det klarar av höga temperaturer utan att tappa varken form eller egenskaper.Lyckas med mat till många
Att laga god mat till många är en utmaning. Det är mycket som ska ske samtidigt och hela laget i köket behöver vara i synk och jobba mot samma mål. Därför har vi samlat tips och råd på hur arbetet i köket blir både lättare och roligare utan att tumma på matens kvalitet och smak.Mer tips & inspiration