Fisksoppa med saffran
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Purjolök1 kg
- Vitlöksklyfta0,50 st
- Gul lök1 st
- Fänkål1 st
- Olivolja3,50 msk
- Saffran0,50 g
- Hummerfond40 g
- Tomatpuré20 g
- Vispgrädde6 dl
- Vatten1,40 liter
- Vitt matlagningsvin5 dl
- Vitpeppar, nymalen
- Skalade räkor200 g
- Dill30 g
- Salt
TILLAGNING
1. Skär fiskfiléerna i cirka 3 cm stora bitar.
2. Skölj och strimla det vita på purjolöken.
3. Skala och hacka vitlök och löken. Fräs all lök tillsammans med saffran och rotfruktsstrimlor i olja i en gryta.
4. Tillsätt tomatpuré, vin, hummerfond, vatten och grädde. Låt soppan sjuda cirka 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
5. Lägg i fiskbitarna och låt soppan koka upp och sedan sjuda i några minuter. Fisken ska inte koka sönder.
6. Ta av grytan från värmen och lägg i räkorna och toppa med dill.
Tips!
Låt soppan dra ett par minuter innan du serverar den.
Klassisk fiskgryta med smak av saffran. Gjord på ryggfilé av sej, räkor och hummerfond. Perfekt rätt att servera till såväl lunch som middag. Sätt den på menyn redan idag!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)411,92 kcal
- Energi (kJ)1723,64 kJ
- Fett29,57 g
- Enkelomättade fettsyror9,48 g
- Fleromättade fettsyror1,44 g
- Mättade fettsyror16,09 g
- Fiber5,14 g
- Järn2,18 mg
- Kalcium166,28 mg
- Kalium942,43 mg
- Kolesterol144,17 mg
- Kolhydrat11,14 g
- Disackarider3,18 g
- Monosackarider4,82 g
- Sackaros1,58 g
- Magnesium67,82 mg
- Natrium236,53 mg
- Niacin3,11 mg
- Protein23,41 g
- Riboflavin0,32 mg
- Tiamin0,32 mg
- Vatten432,83 g
- Vitamin B123,44 µg
- Vitamin B60,51 mg
- Vitamin C36,76 mg
- Vitamin D0,18 µg
- Vitamin E4,03 mg
- Zink1,55 mg