Hokifilé med tryffeldoftande sparrissoppa

Hokifilé med tryffeldoftande sparrissoppa

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Sparrissoppan:

  2. Koka upp vinet med grönsaksbuljongen och vatten. Låt koka i någon minut. Häll i sparrispurén och vispa. Tillsätt salt och peppar och låt sjuda i 10 minuter.

  3. Stek köksmästarblandningen i lite rapsolja och smör.

  4. Skär tinad hoki i portionsbitar och lägg i ugnsfast form. Baka ca 15 minuter i 145°C.

  5. Servera. Lägg upp fisken i djup tallrik och häll över soppan, lägg i en sked med rotfrukter, några droppar tryffelolja i och toppa med gräslök.

  6. Receptet är fritt från gluten och laktos.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    145,54 kcal
  • Energi (kJ)
    608,84 kJ
  • Fett
    1,23 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,50 g
  • Mättade fettsyror
    0,25 g
  • Fiber
    3,50 g
  • Järn
    1,57 mg
  • Kalcium
    72,41 mg
  • Kalium
    895,76 mg
  • Kolesterol
    53,75 mg
  • Kolhydrat
    6,71 g
  • Disackarider
    1,49 g
  • Monosackarider
    1,29 g
  • Sackaros
    1,49 g
  • Magnesium
    74,02 mg
  • Natrium
    211,76 mg
  • Niacin
    3,64 mg
  • Protein
    24,87 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    322,31 g
  • Vitamin B12
    0,68 µg
  • Vitamin B6
    0,34 mg
  • Vitamin C
    39,80 mg
  • Vitamin D
    0,30 µg
  • Vitamin E
    2,62 mg
  • Zink
    1,56 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning