Fiskgryta på hoki med saffran och friterad selleri

Fiskgryta på hoki med saffran och friterad selleri

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tina fisken. Skär fisken i små kuber.

  2. Skala och skiva löken, skiva fänkålen. Fräs lök, fänkål och saffran i olja i en kastrull. Tillsätt vitt vin, vatten och fiskfond efter 4 minuter, låt koka i 10 minuter. Tillsätt fisken och rotfrukterna.

  3. Värm selleripuré och smaka av med salt, peppar och pressad citron.

  4. Skala och strimla rotsellerin. Hetta upp olja till 180°C i liten kastrull. Fritera rotsellerin tills krispig, lägg i skål och blanda i hackade dillen.

  5. Servera. Lägg soppan i en djup tallrik, en sked selleripuré. Toppa med den friterade dillsellerin

  6. Receptet är fritt från gluten och laktos.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    170,99 kcal
  • Energi (kJ)
    715,48 kJ
  • Fett
    1,67 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,20 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,70 g
  • Mättade fettsyror
    0,34 g
  • Fiber
    7,20 g
  • Järn
    2,67 mg
  • Kalcium
    151,01 mg
  • Kalium
    1209,88 mg
  • Kolesterol
    53,75 mg
  • Kolhydrat
    10,64 g
  • Disackarider
    3,66 g
  • Monosackarider
    2,52 g
  • Sackaros
    3,66 g
  • Magnesium
    77,43 mg
  • Natrium
    294,97 mg
  • Niacin
    3,29 mg
  • Protein
    24,48 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,30 mg
  • Vatten
    512 g
  • Vitamin B12
    0,68 µg
  • Vitamin B6
    0,49 mg
  • Vitamin C
    35,21 mg
  • Vitamin D
    0,30 µg
  • Vitamin E
    0,98 mg
  • Zink
    1,37 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet