Fiskgryta på hoki med saffran och friterad selleri
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Lök gul2 st
- Fänkål2 st
- Saffran1,50 g
- rapsolja till stekning
- Vatten1,50 liter
- Vitt matlagningsvin4 dl
- Fiskfond6 msk
- Selleripuré500 g
- salt och peppar
- Citronsaft30 g
- Rotselleri800 g
- Dill1 msk
- salt och peppar
TILLAGNING
Tina fisken. Skär fisken i små kuber.
Skala och skiva löken, skiva fänkålen. Fräs lök, fänkål och saffran i olja i en kastrull. Tillsätt vitt vin, vatten och fiskfond efter 4 minuter, låt koka i 10 minuter. Tillsätt fisken och rotfrukterna.
Värm selleripuré och smaka av med salt, peppar och pressad citron.
Skala och strimla rotsellerin. Hetta upp olja till 180°C i liten kastrull. Fritera rotsellerin tills krispig, lägg i skål och blanda i hackade dillen.
Servera. Lägg soppan i en djup tallrik, en sked selleripuré. Toppa med den friterade dillsellerin
Receptet är fritt från gluten och laktos.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)170,99 kcal
- Energi (kJ)715,48 kJ
- Fett1,67 g
- Enkelomättade fettsyror0,20 g
- Fleromättade fettsyror0,70 g
- Mättade fettsyror0,34 g
- Fiber7,20 g
- Järn2,67 mg
- Kalcium151,01 mg
- Kalium1209,88 mg
- Kolesterol53,75 mg
- Kolhydrat10,64 g
- Disackarider3,66 g
- Monosackarider2,52 g
- Sackaros3,66 g
- Magnesium77,43 mg
- Natrium294,97 mg
- Niacin3,29 mg
- Protein24,48 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,30 mg
- Vatten512 g
- Vitamin B120,68 µg
- Vitamin B60,49 mg
- Vitamin C35,21 mg
- Vitamin D0,30 µg
- Vitamin E0,98 mg
- Zink1,37 mg