Anledningar till att älska puréer
En solklar anledning till att välja djupfrysta puréer är för att spara tid i köket. Puréerna är osötade och fyllda av sin egen naturliga sötma som ger ett jämnt resultat att lita på. Dessutom är de lösfrysta i 5-gramsbitar som gör det enkelt att ta upp lagom mängd åt gången.Purésuccé för Lilla Glassfabriken!
Glassbröderna Richard och Paul Palhoto på Lilla Glassfabriken har tillverkat sin egen glass i Malmö sedan 2004. hemligheten bakom två av deras storsäljare är Findus puréer. Vi pratade med Richard Palhoto för att få höra allt om deras goda glassar.
Hur mycket glass gör ni?
För att vara ett familjeföretag tillverkar vi ganska mycket glass. Vi gör mellan 60 000 – 80 000 liter glass om året. Du kan tänka dig hur många strutar det blir!Hur länge har ni använt Findus puréer?
Nu blir det tredje säsongen med Findus puréer i vår populära jordgubbsglass och hallonsorbet. Tidigare gjorde vi puréerna själva, men när vi ökade glassvolymerna blev det för mycket jobb med att koka, kyla, separera kärnor i centrifug osv. Då hittade vi Findus puréer som funkat över förväntan.Vad är den största fördelen med lösfrysta puréer?
Förutom tiden vi sparar är det utan tvekan den jämna kvaliteten i smak och färg från puréerna. Det blir ett helt enkelt ett resultat vi kan lita på.