Svalkande och smakrik sommarmeny

Välkomna varma sommardagar med friska naturliga smaker från osötade puréer! På sommarmenyn vill restauranggästerna ha goda och svalkande läckerheter. Det löser våra släta puréer på 100 % frukt, bär eller grönsaker enkelt. Med sin jämna och höga kvalitet är puréerna perfekta till allt från drinkar och smoothies, till glass och pajer. Spara tid i köket och få perfekt resultat varje gång.
Svalkande och smakrik sommarmeny

Välkomna varma sommardagar med friska naturliga smaker från osötade puréer! På sommarmenyn vill restauranggästerna ha goda och svalkande läckerheter. Det löser våra släta puréer på 100 % frukt, bär eller grönsaker enkelt. Med sin jämna och höga kvalitet är puréerna perfekta till allt från drinkar och smoothies, till glass och pajer. Spara tid i köket och få perfekt resultat varje gång.

Purésuccé för Lilla Glassfabriken!

Glassbröderna Richard och Paul Palhoto på Lilla Glassfabriken har tillverkat sin egen glass i Malmö sedan 2004. hemligheten bakom två av deras storsäljare är Findus puréer. Vi pratade med Richard Palhoto för att få höra allt om deras goda glassar.

 

Hur mycket glass gör ni?

För att vara ett familjeföretag tillverkar vi ganska mycket glass. Vi gör mellan 60 000 – 80 000 liter glass om året. Du kan tänka dig hur många strutar det blir!

 

Hur länge har ni använt Findus puréer?

Nu blir det tredje säsongen med Findus puréer i vår populära jordgubbsglass och hallonsorbet. Tidigare gjorde vi puréerna själva, men när vi ökade glassvolymerna blev det för mycket jobb med att koka, kyla, separera kärnor i centrifug osv. Då hittade vi Findus puréer som funkat över förväntan.

Vad är den största fördelen med lösfrysta puréer?

Förutom tiden vi sparar är det utan tvekan den jämna kvaliteten i smak och färg från puréerna. Det blir ett helt enkelt ett resultat vi kan lita på.

 

Var kan vi hitta er glass?

Vi säljer den över disk i våra glassbarer i Malmö. Men finns även i utvalda butiker runt om i Malmö-Lundområdet. Vi tycker om att vara lokalt förankrade samtidigt som vi ser att intresset för vår glass bara ökar.