Hallonpaj
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rabarber450 g
- Maizena1 msk
- Rörsocker100 g
- Smör25 g
- Hallonsås
- Socker1 dl
- Italiensk Maräng
- Vatten1 dl
- Strösocker155 g
- Äggvita100 g
- Citronsaft0,50 tsk
TILLAGNING
Rabarber- och hallonpaj - så gör du:
Skiva rabarber i en tjocklek om 1 cm, sprid ut dem i Findus pajskal. Blanda tinad hallonpuré med maizena och socker. Fördela jämnt över rabarbern. Rosta havregryn med smör och socker lätt på medelvärme i stekpanna. Fördela jämnt över pajen. Grädda Rabarber- och hallonpaj i ca 1 timme på 150°C mitt i ugnen.
Under tiden gör du den italienska marängen:
Blanda vatten och socker i en kastrull och koka upp. När sockervattnet når 110 grader (använd termometer) börja vispa äggvita och citron i en rostfri bunke tills du får en fast maräng. När sockervattnet nått 121 grader häll det i en tunn stråle ner i marängen som vispas försiktigt. Fortsätt vispa tills marängen når ljummen temperatur. Häll upp marängen i spritspåsar, förvaras med fördel i frysen.
Spritsa marängen på den avsvalnade pajen.
Koka hallonsås: socker och hallonpuré blandas och kokas till 105°C, då får du en härlig konsistens och glans. Låt svalna och ringla över Rabarber- och hallonpajen.
Tips: Bränn av den italienska marängen med en gasolbrännare så får du en fin yta
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)378,14 kcal
- Energi (kJ)1582,26 kJ
- Fett13,34 g
- Enkelomättade fettsyror3,97 g
- Fleromättade fettsyror1,57 g
- Mättade fettsyror7,04 g
- Fiber3,57 g
- Järn0,60 mg
- Kalcium18,09 mg
- Kalium199 mg
- Kolesterol22 mg
- Kolhydrat58,67 g
- Disackarider43,05 g
- Monosackarider1,25 g
- Sackaros42,77 g
- Magnesium16,64 mg
- Natrium244,91 mg
- Niacin0,99 mg
- Protein3,69 g
- Riboflavin0,09 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten108,25 g
- Vitamin B120,01 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C10,43 mg
- Vitamin D0,32 µg
- Vitamin E1,57 mg
- Zink0,31 mg