Hallonpaj

Hallonpaj

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Rabarber- och hallonpaj - så gör du:

  2. Skiva rabarber i en tjocklek om 1 cm, sprid ut dem i Findus pajskal. Blanda tinad hallonpuré med maizena och socker. Fördela jämnt över rabarbern. Rosta havregryn med smör och socker lätt på medelvärme i stekpanna. Fördela jämnt över pajen. Grädda Rabarber- och hallonpaj i ca 1 timme på 150°C mitt i ugnen.

  3. Under tiden gör du den italienska marängen:

  4. Blanda vatten och socker i en kastrull och koka upp. När sockervattnet når 110 grader (använd termometer) börja vispa äggvita och citron i en rostfri bunke tills du får en fast maräng. När sockervattnet nått 121 grader häll det i en tunn stråle ner i marängen som vispas försiktigt. Fortsätt vispa tills marängen når ljummen temperatur. Häll upp marängen i spritspåsar, förvaras med fördel i frysen.

  5. Spritsa marängen på den avsvalnade pajen.

  6. Koka hallonsås: socker och hallonpuré blandas och kokas till 105°C, då får du en härlig konsistens och glans. Låt svalna och ringla över Rabarber- och hallonpajen.

  7. Tips: Bränn av den italienska marängen med en gasolbrännare så får du en fin yta

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    378,14 kcal
  • Energi (kJ)
    1582,26 kJ
  • Fett
    13,34 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,97 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,57 g
  • Mättade fettsyror
    7,04 g
  • Fiber
    3,57 g
  • Järn
    0,60 mg
  • Kalcium
    18,09 mg
  • Kalium
    199 mg
  • Kolesterol
    22 mg
  • Kolhydrat
    58,67 g
  • Disackarider
    43,05 g
  • Monosackarider
    1,25 g
  • Sackaros
    42,77 g
  • Magnesium
    16,64 mg
  • Natrium
    244,91 mg
  • Niacin
    0,99 mg
  • Protein
    3,69 g
  • Riboflavin
    0,09 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    108,25 g
  • Vitamin B12
    0,01 µg
  • Vitamin B6
    0,06 mg
  • Vitamin C
    10,43 mg
  • Vitamin D
    0,32 µg
  • Vitamin E
    1,57 mg
  • Zink
    0,31 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning