Jordgubbsglass med färskost och bullkrutonger
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Smör25 g
- Vaniljpulver4 g
- Färskost70 g
- Jordgubbar100 g
- Vispgrädde2 g
TILLAGNING
1. Skär kanelsnäckor i mindre bitar.
2. Fräs kanelsnäckorna i smör i en stekpanna.
3. Lägg jordgubbspuré i en mixer tillsammans med vaniljpulver, färskost och vispgrädde.
4. Mixa ihop till glass.
5. Lägg upp glassen i fina drinkglas.
6. Toppa med kanelbullekrutonger och färska jordgubbar.
Tips!
Glass ska alltid serveras i stora lass, njut av iskall jordgubbsglass i sommarsolen!
Finns det något godare en jordgubbsglass och kanelsnäckor? Så varför inte servera de ihop - Dubbel succé!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)249,34 kcal
- Energi (kJ)1042,14 kJ
- Fett16,75 g
- Enkelomättade fettsyror5,20 g
- Fleromättade fettsyror1,12 g
- Mättade fettsyror9,05 g
- Fiber3,29 g
- Järn0,25 mg
- Kalcium26,08 mg
- Kalium66,53 mg
- Kolesterol38,25 mg
- Kolhydrat19,86 g
- Disackarider1,24 g
- Monosackarider3,31 g
- Sackaros0,73 g
- Magnesium6,86 mg
- Natrium128,02 mg
- Niacin0,47 mg
- Protein3,46 g
- Riboflavin0,06 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten36,83 g
- Vitamin B120,08 µg
- Vitamin B60,05 mg
- Vitamin C15,20 mg
- Vitamin D0,31 µg
- Vitamin E0,83 mg
- Zink0,31 mg