Jordgubbsglass med färskost och bullkrutonger

Jordgubbsglass med färskost och bullkrutonger

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Skär kanelsnäckor i mindre bitar.

  2. 2. Fräs kanelsnäckorna i smör i en stekpanna.

  3. 3. Lägg jordgubbspuré i en mixer tillsammans med vaniljpulver, färskost och vispgrädde.

  4. 4. Mixa ihop till glass.

  5. 5. Lägg upp glassen i fina drinkglas.

  6. 6. Toppa med kanelbullekrutonger och färska jordgubbar.

    Tips!
    Glass ska alltid serveras i stora lass, njut av iskall jordgubbsglass i sommarsolen!

    Finns det något godare en jordgubbsglass och kanelsnäckor? Så varför inte servera de ihop - Dubbel succé! 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    249,34 kcal
  • Energi (kJ)
    1042,14 kJ
  • Fett
    16,75 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,20 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,12 g
  • Mättade fettsyror
    9,05 g
  • Fiber
    3,29 g
  • Järn
    0,25 mg
  • Kalcium
    26,08 mg
  • Kalium
    66,53 mg
  • Kolesterol
    38,25 mg
  • Kolhydrat
    19,86 g
  • Disackarider
    1,24 g
  • Monosackarider
    3,31 g
  • Sackaros
    0,73 g
  • Magnesium
    6,86 mg
  • Natrium
    128,02 mg
  • Niacin
    0,47 mg
  • Protein
    3,46 g
  • Riboflavin
    0,06 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    36,83 g
  • Vitamin B12
    0,08 µg
  • Vitamin B6
    0,05 mg
  • Vitamin C
    15,20 mg
  • Vitamin D
    0,31 µg
  • Vitamin E
    0,83 mg
  • Zink
    0,31 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet