Tropisk yoghurtglass med morot

Tropisk yoghurtglass med morot

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Lägg kokos, cashewnötter och socker i ett stekjärn och rosta tills sockret är smält.

  2. 2. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt svalna. Hacka sedan grovt.

  3. 3. Lägg puré, grädde och kondenserad mjölk i en mixer. Mixa samman till en glass.

  4. 4. Lägg upp i skålar och toppa med rostade nötter.

    Tips!
    Servera i genomskilliga glas så den härliga färgen på glassen lyser igenom.

    Exotisk fruktpuré innehåller spännande smaker, så som ananas, aprikoser, äpple, bananer och passionsfruktskoncentrat. Perfekt till desserter.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    484,05 kcal
  • Energi (kJ)
    2027,51 kJ
  • Fett
    38,78 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,87 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,90 g
  • Mättade fettsyror
    23,30 g
  • Fiber
    5,21 g
  • Järn
    1,01 mg
  • Kalcium
    93,79 mg
  • Kalium
    234,95 mg
  • Kolesterol
    75,82 mg
  • Kolhydrat
    27,17 g
  • Disackarider
    14,54 g
  • Monosackarider
    0,02 g
  • Sackaros
    11,36 g
  • Magnesium
    49,06 mg
  • Natrium
    70,54 mg
  • Niacin
    0,23 mg
  • Protein
    6 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,09 mg
  • Vatten
    45,65 g
  • Vitamin B12
    0,26 µg
  • Vitamin B6
    0,13 mg
  • Vitamin C
    0,26 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    0,84 mg
  • Zink
    1,09 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet