Ärtglass

Ärtglass

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tillagad i Pacojet.

  2. Häll frusen puré och övriga ingredienser i Pacojetbehållaren.
    Rör runt lite.
    Frys sedan in behållaren så att innehållet blir till en homogen massa.
    Vid servering, kör i Pacojet på det vanliga programmet, gärna två ggr för bästa resultat.

  3. På bilden serveras Ärtglass med Finacier “mandelkaka”, crumble och granatäppelkärnor.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    106,28 kcal
  • Energi (kJ)
    444,60 kJ
  • Fett
    7,57 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,08 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,47 g
  • Mättade fettsyror
    4,23 g
  • Fiber
    2,22 g
  • Järn
    0,79 mg
  • Kalcium
    28,72 mg
  • Kalium
    95,51 mg
  • Kolesterol
    66,57 mg
  • Kolhydrat
    4,94 g
  • Disackarider
    2,92 g
  • Monosackarider
    0,02 g
  • Sackaros
    2,51 g
  • Magnesium
    12,23 mg
  • Natrium
    34,81 mg
  • Niacin
    0,81 mg
  • Protein
    3,69 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,12 mg
  • Vatten
    50,89 g
  • Vitamin B12
    0,25 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    11,60 mg
  • Vitamin D
    0,20 µg
  • Vitamin E
    1,01 mg
  • Zink
    0,58 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet