Ärtglass
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Sockerlag 50/50100 g
- Äggula50 g
- Grädde1,50 dl
- Citron, pressad1 msk
TILLAGNING
Tillagad i Pacojet.
Häll frusen puré och övriga ingredienser i Pacojetbehållaren.
Rör runt lite.
Frys sedan in behållaren så att innehållet blir till en homogen massa.
Vid servering, kör i Pacojet på det vanliga programmet, gärna två ggr för bästa resultat.På bilden serveras Ärtglass med Finacier “mandelkaka”, crumble och granatäppelkärnor.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)106,28 kcal
- Energi (kJ)444,60 kJ
- Fett7,57 g
- Enkelomättade fettsyror2,08 g
- Fleromättade fettsyror0,47 g
- Mättade fettsyror4,23 g
- Fiber2,22 g
- Järn0,79 mg
- Kalcium28,72 mg
- Kalium95,51 mg
- Kolesterol66,57 mg
- Kolhydrat4,94 g
- Disackarider2,92 g
- Monosackarider0,02 g
- Sackaros2,51 g
- Magnesium12,23 mg
- Natrium34,81 mg
- Niacin0,81 mg
- Protein3,69 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,12 mg
- Vatten50,89 g
- Vitamin B120,25 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C11,60 mg
- Vitamin D0,20 µg
- Vitamin E1,01 mg
- Zink0,58 mg