Blåbärsgömma

Blåbärsgömma

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Förbaka 1 st Findus pajskal i 175°C i 10 minuter.

  2. 2. Blåbärspuré blandas med Thick & Easy och rörsocker, låt stå och svälla ca 5 minuter.

  3. 3. Fyll det bakade pajskalet med 2/3 av blåbärsfyllningen. Ta ut 1 st fryst söt pajskal ur dess folieform, lägg det ovanpå blåbärsfyllningen och det förvärmda pajskalet, tryck till lätt.

  4. 4. Häll i resterande blåbärsfyllning. Smula över havresmulor och krossad vit choklad.

  5. 5. Baka av pajen på 170°C i ca 25 minuter.

  6. Tips!

  7. Vispa samman crème fraiche och vaniljsocker tills det är  riktigt tjockt. Blir supergott till Blåbärsgömman!

  8. En frasig paj på blåbärspuré – en smarrig blåbärsgömma! Att göra pajer på färdigt pajskal sparar både tid och energi i köket. Gör fyllningen på blåbärspuré och Thick & Easy för en krämig paj!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    548,42 kcal
  • Energi (kJ)
    2294,54 kJ
  • Fett
    29,55 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,74 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,42 g
  • Mättade fettsyror
    15,88 g
  • Fiber
    3,04 g
  • Järn
    1,10 mg
  • Kalcium
    20,97 mg
  • Kalium
    114,88 mg
  • Kolesterol
    51,99 mg
  • Kolhydrat
    63,86 g
  • Disackarider
    25,96 g
  • Monosackarider
    2,27 g
  • Sackaros
    25,33 g
  • Magnesium
    23,55 mg
  • Natrium
    466,50 mg
  • Niacin
    1,66 mg
  • Protein
    5,37 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,18 mg
  • Vatten
    52,19 g
  • Vitamin B6
    0,10 mg
  • Vitamin C
    2,40 mg
  • Vitamin D
    0,66 µg
  • Vitamin E
    2,29 mg
  • Zink
    0,63 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning