Blåbärsgömma
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Fyllning
- Rörsocker200 g
- Havrecrumble
- Smör75 g
- Havregryn60 g
- Kardemumma7 g
- Vetemjöl30 g
TILLAGNING
1. Förbaka 1 st Findus pajskal i 175°C i 10 minuter.
2. Blåbärspuré blandas med Thick & Easy och rörsocker, låt stå och svälla ca 5 minuter.
3. Fyll det bakade pajskalet med 2/3 av blåbärsfyllningen. Ta ut 1 st fryst söt pajskal ur dess folieform, lägg det ovanpå blåbärsfyllningen och det förvärmda pajskalet, tryck till lätt.
4. Häll i resterande blåbärsfyllning. Smula över havresmulor och krossad vit choklad.
5. Baka av pajen på 170°C i ca 25 minuter.
Tips!
Vispa samman crème fraiche och vaniljsocker tills det är riktigt tjockt. Blir supergott till Blåbärsgömman!
En frasig paj på blåbärspuré – en smarrig blåbärsgömma! Att göra pajer på färdigt pajskal sparar både tid och energi i köket. Gör fyllningen på blåbärspuré och Thick & Easy för en krämig paj!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)548,42 kcal
- Energi (kJ)2294,54 kJ
- Fett29,55 g
- Enkelomättade fettsyror8,74 g
- Fleromättade fettsyror3,42 g
- Mättade fettsyror15,88 g
- Fiber3,04 g
- Järn1,10 mg
- Kalcium20,97 mg
- Kalium114,88 mg
- Kolesterol51,99 mg
- Kolhydrat63,86 g
- Disackarider25,96 g
- Monosackarider2,27 g
- Sackaros25,33 g
- Magnesium23,55 mg
- Natrium466,50 mg
- Niacin1,66 mg
- Protein5,37 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,18 mg
- Vatten52,19 g
- Vitamin B60,10 mg
- Vitamin C2,40 mg
- Vitamin D0,66 µg
- Vitamin E2,29 mg
- Zink0,63 mg