Låt barnen få vara med och bestämma
Involvera barnen genom ett matråd som får ge förslag. Det var ett vinnande koncept på Jättestenskolan i Grums som blev utnämnd till Sveriges bästa gröna servering tävlingen Let’s Go Greener. Nu äter barnen barnen lika mycket på helvegetariska dagar.Nybakat, nyfångat och nyskördat
Djupfrysning är som att stanna tiden direkt efter skörd, bakning och fångst. Nedbrytningsprocessen stoppas nästan helt och alla näringsämnen bevaras på ett naturligt sätt utan onödiga tillsatser. Därför är det som att ha nyskördat, nybakat och nyfångat i frysen, med allt det goda bevarat.Mot en grönare framtid med Findus
Under senaste året har vi lanserat flera nya gröna produkter inom fisk, grönsaker och vegetariskt. Det kommer vi att fortsätta med samtidigt som vi successivt minskar utbudet av köttprodukter med start redan under hösten 2020. Dessutom jobbar vi hela tiden aktivt för att minska matsvinnet i hela kedjan.Vinnarskolans bästa gröna tips
Jättestenskolan i Grums blev utnämnd till Sveriges bästa gröna servering i vår stora tävling Let’s Go Greener. Genom att uppmuntra och involvera eleverna har den vegetariska dagen blivit veckans höjdpunkt. De serverar alltid ett vegetariskt alternativ till köttet och sedan två år tillbaka har de även en helvegetarisk dag i veckan.
Inga sura miner längre
Från början fanns det både barn och föräldrar som var skeptiska till förändringarna på matsedeln. Men idag är det inga negativa kommentarer och det äts lika bra på vegetarisk dag som under resten av veckan.
Vad är hemligheten?
Att låta barnen vara med och bestämma maten! Eleverna har bildat ett matråd som får vara med och ta fram de vegetariska rätterna. Tillsammans bestämmer de menyn och testar nya rätter som eleverna önskat. Det har fått barnen att äta ordentligt med vegetariskt!