Pizza med Veggie färs, paprika & tomat
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rapsolja3 msk
- salt och peppar
- Tomatsås5 g
- Paprika200 g
- Tomat,stor och cocktailtomat200 g
- Rosmarin15 g
- Riven ost200 g
TILLAGNING
1. Stek Veggie färs i olja. Vänd runt lite av tomatsåsen och smaka av med salt och peppar.
2. Lägg pizzabotten på ett lågt bleck och bred på resterande tomatsås och strö över ost.
3. Fördela skivad tomat och paprika på pizzbotten och klicka på Veggie färs. Krydda med rosmarin.
4. Baka pizzan med paprika och tomat i ugn i 300 grader ca 4-6 minuter.
Tips!
Servera gärna med en god sallad till.
En lakto-vegetarisk pizza med Veggie färs är garanterat uppskattad av såväl skolbarn som restaurangens gäster och ett gott alternativ på den vegetariska menyn och matsedeln.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)456,18 kcal
- Energi (kJ)1908,84 kJ
- Fett22,08 g
- Enkelomättade fettsyror7,85 g
- Fleromättade fettsyror4,20 g
- Mättade fettsyror7,26 g
- Fiber6,78 g
- Järn2,73 mg
- Kalcium337,74 mg
- Kalium386,01 mg
- Kolesterol26,33 mg
- Kolhydrat37,29 g
- Disackarider1,61 g
- Monosackarider3,88 g
- Sackaros0,10 g
- Magnesium98,11 mg
- Natrium551,01 mg
- Niacin2,80 mg
- Protein23,75 g
- Riboflavin0,31 mg
- Tiamin0,43 mg
- Vatten130,18 g
- Vitamin B120,59 µg
- Vitamin B60,43 mg
- Vitamin C52,99 mg
- Vitamin D0,06 µg
- Vitamin E5,27 mg
- Zink2,65 mg