Fisk Bordelaise med ekologisk topping

Fisk bordelaise med ekologisk topping

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Coktailtomater
    500 g
  • Balsamvinäger
    2 msk
  • Rapsolja
    4 msk
  • Socker
    2 msk
  • Salt och peppar
  • Potatis
    2 kg
  • Lime
    2 st
  • Färsk spenat
    200 g

TILLAGNING

  1. 1.  Lägg Findus Fisk Bordelaise på bleck och sätt i ugn 175 grader, kombiläge 50/5. I cirka 15 till 20 minuter.

  2. 2.  Dela tomater och lägg på ett bleck. Ringla på olja, balsamicovinäger, socker, salt och peppar.

  3. 3.  Sätt i ugnen 150 grader varmluft, ca 30 minuter. Ta ut och vänd ner spenat.

  4. 4.  Lägg den färdiglagade fisken på tomat- och spenatblandningen.

  5. 5.  Servera med kokt potatis och limeklyftor.

    Tips!
    Servera gärna med en fräch sallad med säsongens grönsaker.

    En härlig fräsch fiskrätt som passar lika bra på buffébordet som i skolmatsalen och blir lika uppskattad på vintern som på sommar!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    427,37 kcal
  • Energi (kJ)
    1787,93 kJ
  • Fett
    18,70 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,94 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,11 g
  • Mättade fettsyror
    6,21 g
  • Fiber
    5,73 g
  • Järn
    1,66 mg
  • Kalcium
    141,80 mg
  • Kalium
    1357,87 mg
  • Kolesterol
    53,11 mg
  • Kolhydrat
    44,59 g
  • Disackarider
    6,75 g
  • Monosackarider
    2,99 g
  • Sackaros
    3,52 g
  • Magnesium
    93,71 mg
  • Natrium
    388,13 mg
  • Niacin
    5,95 mg
  • Protein
    17,18 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    329,64 g
  • Vitamin B12
    0,85 µg
  • Vitamin B6
    0,64 mg
  • Vitamin C
    70,41 mg
  • Vitamin D
    1,47 µg
  • Vitamin E
    4,09 mg
  • Zink
    1,36 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet