Fisk bordelaise med ekologisk topping
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Coktailtomater500 g
- Balsamvinäger2 msk
- Rapsolja4 msk
- Socker2 msk
- Salt och peppar
- Potatis2 kg
- Lime2 st
- Färsk spenat200 g
TILLAGNING
1. Lägg Findus Fisk Bordelaise på bleck och sätt i ugn 175 grader, kombiläge 50/5. I cirka 15 till 20 minuter.
2. Dela tomater och lägg på ett bleck. Ringla på olja, balsamicovinäger, socker, salt och peppar.
3. Sätt i ugnen 150 grader varmluft, ca 30 minuter. Ta ut och vänd ner spenat.
4. Lägg den färdiglagade fisken på tomat- och spenatblandningen.
5. Servera med kokt potatis och limeklyftor.
Tips!
Servera gärna med en fräch sallad med säsongens grönsaker.
En härlig fräsch fiskrätt som passar lika bra på buffébordet som i skolmatsalen och blir lika uppskattad på vintern som på sommar!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)427,37 kcal
- Energi (kJ)1787,93 kJ
- Fett18,70 g
- Enkelomättade fettsyror7,94 g
- Fleromättade fettsyror3,11 g
- Mättade fettsyror6,21 g
- Fiber5,73 g
- Järn1,66 mg
- Kalcium141,80 mg
- Kalium1357,87 mg
- Kolesterol53,11 mg
- Kolhydrat44,59 g
- Disackarider6,75 g
- Monosackarider2,99 g
- Sackaros3,52 g
- Magnesium93,71 mg
- Natrium388,13 mg
- Niacin5,95 mg
- Protein17,18 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,24 mg
- Vatten329,64 g
- Vitamin B120,85 µg
- Vitamin B60,64 mg
- Vitamin C70,41 mg
- Vitamin D1,47 µg
- Vitamin E4,09 mg
- Zink1,36 mg