Pease bullar med spenattagliatelle

Vegobullar med spenattagliatelle

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Rapsolja
    0,50 dl
  • Vatten
    1,50 dl
  • Salt och peppar
  • Parmesanost
    100 g
  • Tagliatelle, spenat
    800 g
  • Basilika
    30 g
  • Mozzarellaost
    625 g
  • Tomatsås:
  • Schalottenlök
    200 g
  • Tomatpuré
    2 msk
  • Olivolja
    0,50 dl
  • Krossade tomater
    1000 g
  • Grönsaksbuljong
    0,50 dl
  • Chili
    1 msk
  • Oregano
    30 g
  • Rödvinsvinäger
    4 msk

TILLAGNING

  1. 1.  Stek upp Vegobullar och koka upp pasta enligt anvisning på förpackningar.

  2. 2.  Riv mozzarella i grova bitar.

    Tomatsås

  3. 1.  Fräs schalottenlök i olivolja och tomatpuré, blanda sedan ner krossade tomaterna, chili, oregano, rödvinsvinäger och grönsaksbuljong.

    Tips!
    Servera Vegobullarna på pastan med den rivna mozzarellan och tomatsåsen napperad i mitten. Toppa med flingsalt, grovmalen svartpeppar och färsk basilika.

    En lakto-vegetarisk pastarätt med många härliga smaker. Green Cuisine Vegobullar är ett grönare och mer klimatsmart alternativ till klassiska köttbullar. Uppskattas av såväl stora som små gäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    790,88 kcal
  • Energi (kJ)
    3309,51 kJ
  • Fett
    34,18 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,11 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,70 g
  • Mättade fettsyror
    11,93 g
  • Fiber
    6,37 g
  • Järn
    1,88 mg
  • Kalcium
    410,02 mg
  • Kalium
    562,73 mg
  • Kolesterol
    44,15 mg
  • Kolhydrat
    65,89 g
  • Disackarider
    0,85 g
  • Monosackarider
    4,65 g
  • Sackaros
    0,48 g
  • Magnesium
    71,12 mg
  • Natrium
    377,52 mg
  • Niacin
    2,54 mg
  • Protein
    51,28 g
  • Riboflavin
    0,36 mg
  • Tiamin
    0,15 mg
  • Vatten
    188,36 g
  • Vitamin B12
    1,22 µg
  • Vitamin B6
    0,29 mg
  • Vitamin C
    18,88 mg
  • Vitamin D
    0,15 µg
  • Vitamin E
    4,55 mg
  • Zink
    2,99 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet