Vegobullar med spenattagliatelle
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rapsolja0,50 dl
- Vatten1,50 dl
- Salt och peppar
- Parmesanost100 g
- Tagliatelle, spenat800 g
- Basilika30 g
- Mozzarellaost625 g
- Tomatsås:
- Schalottenlök200 g
- Tomatpuré2 msk
- Olivolja0,50 dl
- Krossade tomater1000 g
- Grönsaksbuljong0,50 dl
- Chili1 msk
- Oregano30 g
- Rödvinsvinäger4 msk
TILLAGNING
1. Stek upp Vegobullar och koka upp pasta enligt anvisning på förpackningar.
2. Riv mozzarella i grova bitar.
Tomatsås1. Fräs schalottenlök i olivolja och tomatpuré, blanda sedan ner krossade tomaterna, chili, oregano, rödvinsvinäger och grönsaksbuljong.
Tips!
Servera Vegobullarna på pastan med den rivna mozzarellan och tomatsåsen napperad i mitten. Toppa med flingsalt, grovmalen svartpeppar och färsk basilika.
En lakto-vegetarisk pastarätt med många härliga smaker. Green Cuisine Vegobullar är ett grönare och mer klimatsmart alternativ till klassiska köttbullar. Uppskattas av såväl stora som små gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)790,88 kcal
- Energi (kJ)3309,51 kJ
- Fett34,18 g
- Enkelomättade fettsyror10,11 g
- Fleromättade fettsyror2,70 g
- Mättade fettsyror11,93 g
- Fiber6,37 g
- Järn1,88 mg
- Kalcium410,02 mg
- Kalium562,73 mg
- Kolesterol44,15 mg
- Kolhydrat65,89 g
- Disackarider0,85 g
- Monosackarider4,65 g
- Sackaros0,48 g
- Magnesium71,12 mg
- Natrium377,52 mg
- Niacin2,54 mg
- Protein51,28 g
- Riboflavin0,36 mg
- Tiamin0,15 mg
- Vatten188,36 g
- Vitamin B121,22 µg
- Vitamin B60,29 mg
- Vitamin C18,88 mg
- Vitamin D0,15 µg
- Vitamin E4,55 mg
- Zink2,99 mg