Spaghetti med Veggie bolognese
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Spaghetti800 g
- Gul lök3 st
- Morötter200 g
- Vitlök, klyftor6 st
- Tomatpuré30 g
- Oregano4 msk
- Salt15 g
- Grönsaksbuljong, färdig4 dl
- Krossade tomater1200 g
- Svartpeppar4 g
- Parmesanost100 g
- Basilika30 g
- Olivolja1 dl
- Rödvinsvinäger4 msk
- Tabasco5 g
TILLAGNING
1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
2. Riv morötter, hacka gul lök och vitlök. Fräs upp ingredienserna tillsammans med olivolja och tomatpuré.
3. Tillsätt krossade tomater, rödvinsvinäger och grönsaksbuljong, låt koka ett par minuter. Smaka av med tabasco, torkad oregano, salt och peppar.
4. Tillaga Veggie färs enligt anvisning på förpackning. Häll därefter över tomatsåsen och rör om.
4. Servera spaghettin med Veggie bolognese och hyvla över parmesan och krydda med lite svartpeppar. Toppa med några basilikablad.
Tips!
För att göra rätten vegansk går det enkelt att utesluta parmesanosten eller välja ett veganskt alternativ.
En klassisk spaghetti bolognese på lakto-vegetariskt sätt med Veggie färs som huvudingrediens. En rätt som passar de flesta barn, ungdomar och vuxna.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)640,17 kcal
- Energi (kJ)2678,55 kJ
- Fett18,33 g
- Enkelomättade fettsyror8,47 g
- Fleromättade fettsyror3,86 g
- Mättade fettsyror3,99 g
- Fiber10,90 g
- Järn5,21 mg
- Kalcium334,28 mg
- Kalium965,46 mg
- Kolesterol7,90 mg
- Kolhydrat81,99 g
- Disackarider1,95 g
- Monosackarider7,36 g
- Sackaros1,62 g
- Magnesium164,47 mg
- Natrium1017,90 mg
- Niacin4,59 mg
- Protein30,55 g
- Riboflavin0,36 mg
- Tiamin0,60 mg
- Vatten278,81 g
- Vitamin B120,16 µg
- Vitamin B60,59 mg
- Vitamin C37,63 mg
- Vitamin D0,02 µg
- Vitamin E6,67 mg
- Zink3,09 mg