Matrosfisk med en matvetesallad
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1100 g
- Matvete400 g
- Rapsolja30 g
- Dill12 g
- Persilja12 g
- Peppar4 g
- Gräddfil2,50 g
- Sweet chilisås2 msk
- Basilika3 tsk
TILLAGNING
1. Koka matvete enligt anvisningar.
2. Fräs grönsaker i olja.
3. Rör ner matvete och örter i stekpannan med grönsakerna. Krydda med peppar.
4. Blanda gräddfil och sweet chilisås. Salta och peppra efter smak.
5. Lägg fisken på ett bläck och tillaga i ugn.
6. Servera matrosfisk tillsammans med en varm matvetesallad och en sötsur sås.
Tips!
Pressa citronsaft över matrosfisk och matvetesalladen.
Matvete + sallad = sant! Att addera matvete i salladen gör salladen både matigare och godare.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)416,23 kcal
- Energi (kJ)1767,03 kJ
- Fett18,19 g
- Enkelomättade fettsyror2,43 g
- Fleromättade fettsyror3,30 g
- Mättade fettsyror1,73 g
- Fiber8,42 g
- Järn3,99 mg
- Kalcium50,40 mg
- Kalium539,25 mg
- Kolesterol0,09 mg
- Kolhydrat34,13 g
- Disackarider7,26 g
- Monosackarider1,77 g
- Sackaros7,25 g
- Magnesium129,45 mg
- Natrium60,93 mg
- Niacin2,07 mg
- Protein25,76 g
- Riboflavin0,48 mg
- Tiamin0,75 mg
- Vatten63,29 g
- Vitamin B60,79 mg
- Vitamin C12,18 mg
- Vitamin E5,45 mg
- Zink7,35 mg