Matrosfisk med en matvetesallad

Matrosfisk med en matvetesallad

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Koka matvete enligt anvisningar.

  2. 2. Fräs grönsaker i olja.

  3. 3. Rör ner matvete och örter i stekpannan med grönsakerna.  Krydda med peppar.

  4. 4. Blanda gräddfil och sweet chilisås. Salta och peppra efter smak.

  5. 5. Lägg fisken på ett bläck och tillaga i ugn.  

  6. 6. Servera matrosfisk tillsammans med en varm matvetesallad och en sötsur sås.

    Tips!
    Pressa citronsaft över matrosfisk och matvetesalladen.

    Matvete + sallad = sant! Att addera matvete i salladen gör salladen både matigare och godare. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    416,23 kcal
  • Energi (kJ)
    1767,03 kJ
  • Fett
    18,19 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,43 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,30 g
  • Mättade fettsyror
    1,73 g
  • Fiber
    8,42 g
  • Järn
    3,99 mg
  • Kalcium
    50,40 mg
  • Kalium
    539,25 mg
  • Kolesterol
    0,09 mg
  • Kolhydrat
    34,13 g
  • Disackarider
    7,26 g
  • Monosackarider
    1,77 g
  • Sackaros
    7,25 g
  • Magnesium
    129,45 mg
  • Natrium
    60,93 mg
  • Niacin
    2,07 mg
  • Protein
    25,76 g
  • Riboflavin
    0,48 mg
  • Tiamin
    0,75 mg
  • Vatten
    63,29 g
  • Vitamin B6
    0,79 mg
  • Vitamin C
    12,18 mg
  • Vitamin E
    5,45 mg
  • Zink
    7,35 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet