Frasbakad torsk med ärt- och potatismos
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Grönsaksbuljong100 g
- Mjölig potatis500 g
- Dill6 g
- Svartpeppar4 g
- Rapsolja40 g
- Citronsaft7 g
- Pumpafrön25 g
TILLAGNING
1. Skala och koka potatis.
2. Koka upp ärter.
3. Mosa potatisen och äterna ihop. Blanda samman med dill och rör ner buljong. Krydda med peppar.
4. Lägg morötter på en plåt och vänd runt med olivolja och citronjuice.
5. Ställ in i ugn till de nästan är mjuka. Strö över pumpafrön och låt få lite färg.
6. Tillaga mini frasbakad torsk på ett bläck i ugn.
6. Servera ärt- och potatismos och morötter tillsammans med mini frasbakad torsk.
Tips!
Ärt- och potatismos är ett perfekt sätt att få barn att äta mer grönsaker!
Mini frasbakad torsk är varken för små eller för stora, glutenfria och redo för att mätta många magar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)281,64 kcal
- Energi (kJ)1178,59 kJ
- Fett12,04 g
- Enkelomättade fettsyror5,46 g
- Fleromättade fettsyror3,02 g
- Mättade fettsyror2,60 g
- Fiber3,76 g
- Järn1,60 mg
- Kalcium39,12 mg
- Kalium787,27 mg
- Kolesterol96,80 mg
- Kolhydrat19,12 g
- Disackarider2,02 g
- Monosackarider2,31 g
- Sackaros2,02 g
- Magnesium65,53 mg
- Natrium726,77 mg
- Niacin4,03 mg
- Protein22,24 g
- Riboflavin0,19 mg
- Tiamin0,12 mg
- Vatten180,07 g
- Vitamin B120,99 µg
- Vitamin B60,45 mg
- Vitamin C16,98 mg
- Vitamin D1,49 µg
- Vitamin E3,74 mg
- Zink0,95 mg