Fish & chips med ärtmos
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Strimlad spetskål300 g
- Rivet äpple150 g
- Vitvinsvinäger30 g
- Pumpafrön35 g
- Peppar4 g
- Curry6,50 g
- Smör30 g
- Hackad smörgåsgurka140 g
- Créme Fraiche500 g
- Peppar4 g
- Matlagningsgrädde200 g
- Dill18 g
- Citronsaft70 g
- Peppar4 g
- Salt3 g
- Klyftpotatis2000 g
- Rapsolja45 g
- Salt2 g
TILLAGNING
1. Blanda spetskål med äpple, olivolja, vinäger och peppar.
2. Fräs curry och smör och låt svalna.
3. Blanda tillsammans med gurka, crème fraiche och peppar.
4. Koka upp ärter och mosa.
5. Blanda ihop ärterna med crème fraiche, dill, citron, salt och peppar.
6. Lägg potatis på ett bläck och vänd runt med olja och salt. Tillaga i ugn, ca 200 grader i 20 minuter.
7. Lägg Fish & Crisp på ett bläck och tillaga i ugnen tills de fått en gyllenbrun färg.
Tips!
Lek med fantasin när ni serverar grönsaksrätter till barnen, förslagsvis döp om ärtmos till monstermos.
Ärtmos är ett enkelt sätt att få barn att äta mer grönsaker.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)658,70 kcal
- Energi (kJ)2756,70 kJ
- Fett33,74 g
- Enkelomättade fettsyror10,97 g
- Fleromättade fettsyror4,23 g
- Mättade fettsyror15,85 g
- Fiber8,94 g
- Järn2,71 mg
- Kalcium101,43 mg
- Kalium1506,44 mg
- Kolesterol166,68 mg
- Kolhydrat52,85 g
- Disackarider3,83 g
- Monosackarider4,66 g
- Sackaros1,94 g
- Magnesium116,04 mg
- Natrium1365,44 mg
- Niacin7,09 mg
- Protein31,66 g
- Riboflavin0,37 mg
- Tiamin0,24 mg
- Vatten354,16 g
- Vitamin B121,28 µg
- Vitamin B60,81 mg
- Vitamin C67,48 mg
- Vitamin D1,76 µg
- Vitamin E4,75 mg
- Zink1,63 mg