Marinerade kycklingfiléer på grönsaksbädd
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 870 g
- Marinad
- Matolja90 g
- Soja1 msk
- Sweet chili sauce45 g
- Vitlöksklyftor, krossade2 st
- salt2 krm
- Paprikapulver2 tsk
- Vitlöksklyftor, krossade2 st
- Matolja90 g
- Grönsaksbuljong, koncentrerad5 g
- Ris, långkornigt, okokt640 g
- Vatten1,50 liter
TILLAGNING
1. Blanda ihop marinaden.
2. Lägg kycklingfiléerna i marinaden och låt dra i en timme.
Grönsaksbädd
1. Blanda Wokgrönsakerna med krossad vitlök, matolja och grönsaksbuljong.
2. Lägg wokgrönsakerna i ett gastrobleck och tillaga i ugn på 170° C i ca 20 minuter.
3. När det är ca 7-8 min kvar, lägg kycklingfiléerna på grönsaksbädden och låt de tillagas tillsammans med grönsakerna de sista 6-7 minuterna.
Tips!
Servera ris till maträtten.
Kycklinginnerfiléer i en marinad på bl.a. soja, sweet chili-sås och vitlök ger kyckligen en god och kraftfull smak. Ett perfekt komplement blir den härliga grönsaksblandningen på wokgrönsaker.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)594,58 kcal
- Energi (kJ)2487,69 kJ
- Fett22,28 g
- Enkelomättade fettsyror12,73 g
- Fleromättade fettsyror6,17 g
- Mättade fettsyror2,22 g
- Fiber4,75 g
- Järn2,06 mg
- Kalcium205,31 mg
- Kalium717,85 mg
- Kolesterol60,76 mg
- Kolhydrat63,86 g
- Disackarider2,69 g
- Monosackarider4,08 g
- Sackaros2,68 g
- Magnesium74,92 mg
- Natrium804,67 mg
- Niacin15,02 mg
- Protein31,75 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,42 mg
- Vatten303,03 g
- Vitamin B120,20 µg
- Vitamin B61,02 mg
- Vitamin C15,23 mg
- Vitamin D0,55 µg
- Vitamin E6,51 mg
- Zink1,77 mg