INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1 kg
- Schalottenlök2 st
- Vitlöksklyftor, finhackade3 st
- Muscavadosocker2 msk
- Morötter2 st
- Grönsaksfond2 msk
- Lagerblad2 st
- Champinjoner, i kvartar400 g
- Rött matlagningsvin7,50 dl
- Steklökar400 g
- Maizenamjöl0,75 msk
- Franska örter12 g
- Potatis1,50 kg
- Smör till stekning
- Salt och peppar efter smak
- Tillbehör
- Kokt potatis
TILLAGNING
1. Skala och skiva schalottenlök samt morot och fräs med vitlök i smör.
2. Tillsätt lagerblad, muscovadosocker och grönsaksfond.
3. Häll på hälften av vinet och koka upp. Sänk värmen och låt grytan puttra i ca 15 minuter.
4. Tillsätt resten av vinet och koka 15 minuter till.
5. Lägg i kycklingen i grytan. Koka upp.
6. Torrstek champinjoner och steklökarna till halva sin storlek, tillsätt sedan smör. Lägg ner dem i grytan.
7. Smaka av med salt, peppar och franska örter. Red av med maizena till önskad konsistens.
Tips!
Servera med kokt potatis.
Klassikern Coq au vin, här gjord med Salladskyckling naturell. Den är mångsidig som snabbt och enkelt behöver värmas på. Servera denna mustig gryta på lunchmenyn!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)375,81 kcal
- Energi (kJ)1571,85 kJ
- Fett3,03 g
- Enkelomättade fettsyror1 g
- Fleromättade fettsyror0,69 g
- Mättade fettsyror0,82 g
- Fiber5,97 g
- Järn1,60 mg
- Kalcium78,11 mg
- Kalium1289,20 mg
- Kolesterol68 mg
- Kolhydrat41,27 g
- Disackarider4,69 g
- Monosackarider4,27 g
- Sackaros4,73 g
- Magnesium90,68 mg
- Natrium341,88 mg
- Niacin17,71 mg
- Protein33,18 g
- Riboflavin0,37 mg
- Tiamin0,38 mg
- Vatten376,42 g
- Vitamin B120,18 µg
- Vitamin B61,09 mg
- Vitamin C46,83 mg
- Vitamin D0,69 µg
- Vitamin E1,05 mg
- Zink1,69 mg