INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1,20 kg
- Havregryn1,50 dl
- Japansk soja45 g
- Vatten3 dl
- Ägg4 st
- Kryddpeppar, malen2,50 krm
- Nejlika, malen1 g
- Salt
- Vitpeppar
- Peppar
- Rödbetsslaw
- Rödbeta200 g
- Gul lök60 g
- Kummin, hel
- Turkisk yoghurt1 dl
- Majonnäs1 dl
- Vitkål, strimlad800 g
- Salt
- Senap2 msk
- Vitpeppar
TILLAGNING
1. Blanda samman havregryn, vatten och ägg och låt svälla ca 4-5 minuter.
2. Blanda i formbara färs, soja och kryddor till en jämn smet och forma till bullar eller biffar.
3. Stek i rapsolja elller smör.
Rödbetsslaw
1. Mixa kokta rödbetor med lök och kummin till en jämn smet.
2. Blanda rödbetsmixen med yoghurt, majonnäs och senap.
3. Blanda i strimlad vitkål och smaka av med salt och peppar.
Tips!
Servera på ett stort fat till julbuffén.Med Green Cuisines Veganska formbara färs är det enkelt att rulla bullar till julbordet. Perfekta färsbullar till julbuffén helt enkelt. Mycket smak och smidig tillagning. De kommer att uppskattas av både barn och vuxna!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)370,52 kcal
- Energi (kJ)1550,38 kJ
- Fett19,05 g
- Enkelomättade fettsyror4,39 g
- Fleromättade fettsyror9,36 g
- Mättade fettsyror2,51 g
- Fiber12,17 g
- Järn5,41 mg
- Kalcium209,74 mg
- Kalium649,15 mg
- Kolesterol94,05 mg
- Kolhydrat16,99 g
- Disackarider2,85 g
- Monosackarider4,65 g
- Sackaros2,64 g
- Magnesium179,83 mg
- Natrium674,58 mg
- Niacin2,56 mg
- Protein27,01 g
- Riboflavin0,47 mg
- Tiamin0,72 mg
- Vatten232,01 g
- Vitamin B120,47 µg
- Vitamin B60,63 mg
- Vitamin C38,09 mg
- Vitamin D0,35 µg
- Vitamin E5,76 mg
- Zink3,09 mg