Vad är grov patékonsistens?
Grov paté har luftig, mjuk och grovkornig konsistens som kan liknas vid en saftig och mjuk köttfärslimpa. Den är lätt att dela med gaffel och har mer tuggmotstånd jämfört med timbal och innehåller lite grövre bitar som ger rätten lite mer textur.
Exempel på grov patékonsistens
Grov paté kan exempelvis bestå av vår grova köttpaté eller hel kokt fisk. Grov grönsakspaté kan serveras som tillbehör med välkokta grönsaker, hel kokt potatis och rikligt med sås. Delad konserverad frukt med vispad grädde eller glass räknas också som grov paté och är en trevlig dessert.Tillaga grov paté med enkelhet
Värm alltid patéerna från djupfryst, med lock och lite vätska, till 70 °C centrumtemperatur. Patéerna kan tillagas i konvektionsugn med ånga, kombiugn, mikrougn eller i en vanlig hushållsugn. Läs mer om exakta tillagningar och tillagningstider på produkterna.Enklare matlagning med konsistensguide
Konsistensguiden är ett verktyg för att göra det enklare att konsistensanpassa måltider. Med tydliga riktlinjer och beskrivningar för alla typer av konsistensanpassningar, som patékonsistens, timbalkonsistens eller purékonsistens. Det gör det lätt att servera god och anpassad kost för alla med tugg- och sväljsvårigheter.