Grov kycklingpaté med dragonsås, grov paté
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Grov kycklingpaté FINDUS 96008719800 g
- Grov Bönpaté200 g
- Grov Röd grönsakspaté FINDUS 96008751200 g
- Risotto
- Aboririoris200 g
- Gul lök25 g
- Vitlök5 g
- Grönsaksbuljong, färdig2,25 dl
- Vitt vin1,50 dl
- Parmesanost25 g
- Vispgrädde0,75 dl
- Salt och peppar
- Dragonsås
- Vitt vin2 dl
- Vatten5 dl
- Vispgrädde3,50 dl
- Hönsbuljong30 g
- Berikning, majsvälling FINDUS 9601389750 g
- Dragon15 g
- Maizena
- Salt och peppar
TILLAGNING
1. Värm Grov Kycklingpaté och Grönsakspatéerna från djupfryst, med lock enligt tillagningsanvisningen på förpackningen. Tillaga i 100% ånga.
Risotto
1. Fräs ris, lök och vitlök i olja. Späd med vatten/vitt vin och buljong under omrörning. Låt sjuda under omrörning tills lagom kärna i riset ca 15-20 minuter.2. Tillsätt puré, parmesanost och grädde. Hetta upp
och smaksätt.
Dragonsås
1. Koka upp vin och buljong och låt reducera något. Tillsätt Berikning Majsvälling och grädde. Låt sjuda i 15 minuter och smaka av med salt och peppar och hackad dragon.TIPS!
Toppa rätten med färska örter.Servera grov kycklingpaté med en härligt krämig risotto, grova grönsakspatéer och en smakfull dragonsås. Många goda och milda smaker som möts i denna middag.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)432,68 kcal
- Energi (kJ)1810,26 kJ
- Fett22,70 g
- Enkelomättade fettsyror6,57 g
- Fleromättade fettsyror1,14 g
- Mättade fettsyror13,08 g
- Fiber1,19 g
- Järn1,80 mg
- Kalcium166,12 mg
- Kalium553,42 mg
- Kolesterol95,67 mg
- Kolhydrat23,59 g
- Disackarider3,50 g
- Monosackarider1,18 g
- Sackaros1,04 g
- Magnesium46,49 mg
- Natrium1818,56 mg
- Niacin8,22 mg
- Protein27,26 g
- Riboflavin0,40 mg
- Tiamin1,14 mg
- Vatten237,35 g
- Vitamin B121,34 µg
- Vitamin B60,71 mg
- Vitamin C9,36 mg
- Vitamin D1,39 µg
- Vitamin E1,68 mg
- Zink2,76 mg