Skördesoppa med färskost rullad i gräslök
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Soppa
- Grönsaksbuljong färdig18 liter
- Matlagningsgrädde2 liter
- Ev. Maizena
- Vitpeppar
- Saffran3 g
- Salt
- Färskost
- Färskost1 kg
- Gräslök0,10 kg
- Soltorkade tomater, tärnade0,50 kg
- Solrosfrön0,20 kg
TILLAGNING
Soppa
Koka upp puréerna med buljong. Toppred med maizena och sjud cirka 3-5 minuter.
Tillsätt matlagningsgrädden. Smaka av med saffran, salt och vitpeppar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)117,05 kcal
- Energi (kJ)489,85 kJ
- Fett7,92 g
- Enkelomättade fettsyror1,97 g
- Fleromättade fettsyror1,27 g
- Mättade fettsyror4,11 g
- Fiber2,48 g
- Järn0,70 mg
- Kalcium60,14 mg
- Kalium299,78 mg
- Kolesterol17,39 mg
- Kolhydrat6,88 g
- Disackarider2,81 g
- Monosackarider1,78 g
- Sackaros1,68 g
- Magnesium25 mg
- Natrium535,79 mg
- Niacin2,18 mg
- Protein3,53 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten254,32 g
- Vitamin B120,13 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C37,45 mg
- Vitamin D0,02 µg
- Vitamin E1,64 mg
- Zink0,46 mg