Torskrygg på morotssymfoni och palsternackspuré

Torskrygg på morotssymfoni & palsternackspuré

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Koka skalad potatis. Värm upp mjölk och palsternackspurén.

  2. 2. Blanda potatis och uppvärmd palsternackspuré i en bunke.
    Tillsätt en klick smör och vispa för hand eller i maskin tills purén är slät.

  3. 3. Koka upp vatten med salt och låt morötterna koka i 3 minuter.

  4. 4. Stek den tinade torsken i varm panna med skinnsidan först. När torsken är vänd så tillsätt resterande smör. Låt smöret bli gyllenbrunt tillsammans med fisken i pannan (ca 4 minuter).

  5. Servera. Lägg upp en sked puré, en sked morötter, lägg torsken på purén och häll en sked av det brynta smöret över fisken. Avsluta med en kvist timjan.

  6. Receptet är fritt från gluten.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    507,63 kcal
  • Energi (kJ)
    2123,63 kJ
  • Fett
    20,84 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,59 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,42 g
  • Mättade fettsyror
    13,11 g
  • Fiber
    8,56 g
  • Järn
    1,29 mg
  • Kalcium
    107,90 mg
  • Kalium
    1742,21 mg
  • Kolesterol
    132,85 mg
  • Kolhydrat
    42,60 g
  • Disackarider
    8,64 g
  • Monosackarider
    5,02 g
  • Sackaros
    7,21 g
  • Magnesium
    98,43 mg
  • Natrium
    244,59 mg
  • Niacin
    8,82 mg
  • Protein
    32,93 g
  • Riboflavin
    0,21 mg
  • Tiamin
    0,29 mg
  • Vatten
    419,72 g
  • Vitamin B12
    2,26 µg
  • Vitamin B6
    0,75 mg
  • Vitamin C
    53,73 mg
  • Vitamin D
    3,13 µg
  • Vitamin E
    2,77 mg
  • Zink
    1,88 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning