Torskrygg på morotssymfoni & palsternackspuré
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Palsternacksmos
- Potatis, mjölig1,50 kg
- Mjölk2,50 dl
- Smör25 g
- Torsk och brynt smör
- Smör200 g
- Färsk timjan
- salt och peppar
TILLAGNING
1. Koka skalad potatis. Värm upp mjölk och palsternackspurén.
2. Blanda potatis och uppvärmd palsternackspuré i en bunke.
Tillsätt en klick smör och vispa för hand eller i maskin tills purén är slät.3. Koka upp vatten med salt och låt morötterna koka i 3 minuter.
4. Stek den tinade torsken i varm panna med skinnsidan först. När torsken är vänd så tillsätt resterande smör. Låt smöret bli gyllenbrunt tillsammans med fisken i pannan (ca 4 minuter).
Servera. Lägg upp en sked puré, en sked morötter, lägg torsken på purén och häll en sked av det brynta smöret över fisken. Avsluta med en kvist timjan.
Receptet är fritt från gluten.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)507,63 kcal
- Energi (kJ)2123,63 kJ
- Fett20,84 g
- Enkelomättade fettsyror4,59 g
- Fleromättade fettsyror1,42 g
- Mättade fettsyror13,11 g
- Fiber8,56 g
- Järn1,29 mg
- Kalcium107,90 mg
- Kalium1742,21 mg
- Kolesterol132,85 mg
- Kolhydrat42,60 g
- Disackarider8,64 g
- Monosackarider5,02 g
- Sackaros7,21 g
- Magnesium98,43 mg
- Natrium244,59 mg
- Niacin8,82 mg
- Protein32,93 g
- Riboflavin0,21 mg
- Tiamin0,29 mg
- Vatten419,72 g
- Vitamin B122,26 µg
- Vitamin B60,75 mg
- Vitamin C53,73 mg
- Vitamin D3,13 µg
- Vitamin E2,77 mg
- Zink1,88 mg