Kokt torskrygg med blomkålspuré och skirat smör

Kokt torskrygg med blomkålspuré och skirat smör

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Börja med lagen. Skala och skär löken och moroten i bitar. Lägg alla ingredienser till koklagen i en stor gryta. Koka upp och låt sjuda i 10-15 min. Lägg i fisken och låt sjuda i ca 5 min och låt ligga kvar i ytterligare ca 5 min.
    Gör under tiden blomkålspurén. Tina purén och värm upp tillsammans med crème fraiche, smaka av med salt och vitpeppar.
    Skira smöret i en kastrull och häll av restprodukten.
    Servera rätten med kokt potatis, värmda ärter och färskriven pepparrot.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    1068,39 kcal
  • Energi (kJ)
    4471,13 kJ
  • Fett
    27,50 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,70 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,15 g
  • Mättade fettsyror
    15,55 g
  • Fiber
    3,85 g
  • Järn
    2,13 mg
  • Kalcium
    190,32 mg
  • Kalium
    4703,24 mg
  • Kolesterol
    575,32 mg
  • Kolhydrat
    6,69 g
  • Disackarider
    2,39 g
  • Monosackarider
    2,89 g
  • Sackaros
    1,88 g
  • Magnesium
    309,99 mg
  • Natrium
    3796,50 mg
  • Niacin
    23,74 mg
  • Protein
    194,68 g
  • Riboflavin
    0,63 mg
  • Tiamin
    0,68 mg
  • Vatten
    1191,78 g
  • Vitamin B12
    14,82 µg
  • Vitamin B6
    1,72 mg
  • Vitamin C
    88,35 mg
  • Vitamin D
    19,44 µg
  • Vitamin E
    7,79 mg
  • Zink
    6,89 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning