Blomkålssoppa med potatis och tärnat bacon

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Margarin
    500 g
  • Grönsaksbuljong, färdig
    15 liter
  • Mjölk
    3 liter
  • Bacon, tärnat
    4 kg
  • Lök
    300 g
  • Potatis, tärnad
    7 kg
  • Salt
  • Svartpeppar malen
  • 200 g

TILLAGNING

  1. 1.  Fräs löken i margarin. Tillsätt Blomkålspuré, grönsaksbuljong och mjölk och låt koka upp.

  2. 2.  Bryn baconet vid sidan av och tillsätt tillsammans med potatis.Red av med lite vetemjöl och låt sjuda ca 5 minuter.

  3. 3.  Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt Gräslök strax före servering.

    TIPS!
    Servera med ett gott bröd ur Findus ”Ready to bake” sortiment.

  4. Härligt smakrik och värmande blomkålssoppa med potatis och lök. Soppan toppas med tärnat bacon som ger både sälta och krispighet. Avslutas med finhackad gräslök för både färg och smak. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    268,33 kcal
  • Energi (kJ)
    1122,76 kJ
  • Fett
    18,52 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,76 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,11 g
  • Mättade fettsyror
    7,84 g
  • Fiber
    2,73 g
  • Järn
    0,88 mg
  • Kalcium
    62,93 mg
  • Kalium
    582,70 mg
  • Kolesterol
    26,38 mg
  • Kolhydrat
    15,11 g
  • Disackarider
    2,06 g
  • Monosackarider
    1,54 g
  • Sackaros
    0,57 g
  • Magnesium
    34,58 mg
  • Natrium
    735,37 mg
  • Niacin
    3,87 mg
  • Protein
    9,35 g
  • Riboflavin
    0,20 mg
  • Tiamin
    0,33 mg
  • Vatten
    301,09 g
  • Vitamin B12
    0,55 µg
  • Vitamin B6
    0,33 mg
  • Vitamin C
    70,81 mg
  • Vitamin D
    1 µg
  • Vitamin E
    1,07 mg
  • Zink
    0,88 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet