Rotfruktssoppa, flytande

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda ingredienserna till soppan. Värm upp under omrörning. Smaksätt.

  2. TIPS!
    Servera med crème fraiche.

  3. En len och mild rotfruktsoppa på härliga rotfrukter som selleri, morot och palsternacka. Soppan är i flytande konsistens och berikad med näring. Både nyttig och god! 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    162,81 kcal
  • Energi (kJ)
    680,94 kJ
  • Fett
    7,84 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,90 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,34 g
  • Mättade fettsyror
    4,89 g
  • Fiber
    2,39 g
  • Järn
    0,33 mg
  • Kalcium
    252,90 mg
  • Kalium
    565,20 mg
  • Kolesterol
    24,66 mg
  • Kolhydrat
    14,85 g
  • Disackarider
    10,93 g
  • Monosackarider
    1,62 g
  • Sackaros
    2,38 g
  • Magnesium
    30 mg
  • Natrium
    99 mg
  • Niacin
    1,17 mg
  • Protein
    7,01 g
  • Riboflavin
    0,29 mg
  • Tiamin
    0,14 mg
  • Vatten
    235,88 g
  • Vitamin B12
    1,03 µg
  • Vitamin B6
    0,17 mg
  • Vitamin C
    9,63 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    0,60 mg
  • Zink
    1,09 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet