Palsternacksmos

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Koka potatis och mosa den.

  2. 2.  Tillsätt puré och smör. Späd ev. med mjölk.

  3. 3.  Hetta upp. Smaksätt.

  4. Servera palsternacksmos istället för vanlig potatismos som tillbehör till veckans middag. Detta recept på palsternacksmos är lagat i timbalkonsistens.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    213,74 kcal
  • Energi (kJ)
    899,97 kJ
  • Fett
    4,73 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,96 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,15 g
  • Mättade fettsyror
    2,83 g
  • Fiber
    4,99 g
  • Järn
    0,60 mg
  • Kalcium
    6 mg
  • Kalium
    483 mg
  • Kolesterol
    12,80 mg
  • Kolhydrat
    36,68 g
  • Disackarider
    0,48 g
  • Monosackarider
    0,75 g
  • Sackaros
    0,45 g
  • Magnesium
    28,50 mg
  • Natrium
    144 mg
  • Niacin
    2,65 mg
  • Protein
    3,60 g
  • Riboflavin
    0,04 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    117,20 g
  • Vitamin B6
    0,28 mg
  • Vitamin C
    26,10 mg
  • Vitamin D
    0,03 µg
  • Vitamin E
    0,25 mg
  • Zink
    0,30 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet