Palsternacksbiff med potatispuré, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatismospulver 2dl150 g
- Berikning, Majsvälling FINDUS 960138971 dl
- Grönsaksbuljong, pulver7 g
- Pepparrot, visp1,50 msk
- Ägg4 st
- Sallad
- Potatismos1,50 kg
- Morotstimbal FINDUS 96008515200 g
- Blomkålstimbal FINDUS 96008668200 g
- Broccolitimbal FINDUS 96008603200 g
- Rapsolja1 dl
- Vitvinsvinäger3 msk
- salladskrydda , mortlad
- Salt och peppar
TILLAGNING
Palsternacksbiffar
Önskas hårdare smet till biffarna? Vispa i lite Thick & Easy.
En utmärkt rätt att servera till de som önskar timbalkonsistens. Smakrik palsternacksbiff gjord på palsternackspuré. Serveras med en timbalsallad på morot, blomkål och broccoli.
1. Tina palsternackspuré och vispa i potatismospulver, Berikning majsvälling, buljong och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
2. Låt snabbt sjuda upp och dra från plattan och vispa i äggen. Spritsa till lagom stora biffar och sätt i ugn på 100 grader ånga i cirka 20 minuter.
Vinägrett
Blanda ihop samtliga ingredienser till vinägretten och smaka av.
Timbalsallad
Riv halvfrusna timbaler och blanda med vinägretten.
Servera med potatismos.
Tips!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)348,16 kcal
- Energi (kJ)1456,34 kJ
- Fett16,13 g
- Enkelomättade fettsyror7,94 g
- Fleromättade fettsyror3,74 g
- Mättade fettsyror3,19 g
- Fiber6,46 g
- Järn1,88 mg
- Kalcium139,32 mg
- Kalium949,58 mg
- Kolesterol86,55 mg
- Kolhydrat37,90 g
- Disackarider7,30 g
- Monosackarider3,63 g
- Sackaros4,78 g
- Magnesium56,88 mg
- Natrium676,30 mg
- Niacin4,03 mg
- Protein9,62 g
- Riboflavin0,26 mg
- Tiamin0,19 mg
- Vatten272,10 g
- Vitamin B120,54 µg
- Vitamin B60,57 mg
- Vitamin C53,06 mg
- Vitamin D0,90 µg
- Vitamin E5,44 mg
- Zink1,39 mg