Grundrecept grönsaksgelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl. Serveras kall.

  4. TIPS!
    OBS! Vid majsgelé – använd dubbel mängd gelatin.

  5. Grönsaksgelé är ett bra tillbehör för fisk- eller köttgelé. Men också gott som en vegetarisk rätt och servera med andra tillbehör. Går enkelt att variera med någon av Findus andra grönsakspuréer.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    50,90 kcal
  • Energi (kJ)
    212,96 kJ
  • Fett
    2,19 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,53 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,09 g
  • Mättade fettsyror
    1,37 g
  • Fiber
    1,16 g
  • Järn
    0,18 mg
  • Kalcium
    71,11 mg
  • Kalium
    249,72 mg
  • Kolesterol
    6,85 mg
  • Kolhydrat
    3,70 g
  • Disackarider
    2,67 g
  • Monosackarider
    1,05 g
  • Sackaros
    0,30 g
  • Magnesium
    11,33 mg
  • Natrium
    22,82 mg
  • Niacin
    0,29 mg
  • Protein
    3,52 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    89,68 g
  • Vitamin B12
    0,28 µg
  • Vitamin B6
    0,11 mg
  • Vitamin C
    39,85 mg
  • Vitamin E
    0,09 mg
  • Zink
    0,34 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet