Grundrecept grönsaksgelé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702500 g
- Gelatinblad *10 g
- Buljongpulver
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt. Låt stelna i kyl. Serveras kall.
TIPS!
OBS! Vid majsgelé – använd dubbel mängd gelatin.Grönsaksgelé är ett bra tillbehör för fisk- eller köttgelé. Men också gott som en vegetarisk rätt och servera med andra tillbehör. Går enkelt att variera med någon av Findus andra grönsakspuréer.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)50,90 kcal
- Energi (kJ)212,96 kJ
- Fett2,19 g
- Enkelomättade fettsyror0,53 g
- Fleromättade fettsyror0,09 g
- Mättade fettsyror1,37 g
- Fiber1,16 g
- Järn0,18 mg
- Kalcium71,11 mg
- Kalium249,72 mg
- Kolesterol6,85 mg
- Kolhydrat3,70 g
- Disackarider2,67 g
- Monosackarider1,05 g
- Sackaros0,30 g
- Magnesium11,33 mg
- Natrium22,82 mg
- Niacin0,29 mg
- Protein3,52 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten89,68 g
- Vitamin B120,28 µg
- Vitamin B60,11 mg
- Vitamin C39,85 mg
- Vitamin E0,09 mg
- Zink0,34 mg