Grönsaksstuvning, gelé

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Stuvning
  • Matfett
    135 g
  • Vetemjöl
    5 msk
  • Mjölk
    5 dl
  • Grädde
    5 dl
  • Berikning Majsvällingpulver FINDUS 96013897
    3 dl
  • Salt, peppar

TILLAGNING

  1. Blomkålspuré kan ersättas med Broccolipuré 96012414, Bönpuré 96008499, Grov grönsakspuré 96012386 Grön sparrispuré 96008363, Jordärtskockspuré 96012429, Majspuré 96008274, Morotspuré 96012411, Morotspuré ekologisk 96012409, Palsternackspuré 96012419, Selleripuré 96012413 eller Ärtpuré 96008227.

  2. 1.  Smält matfettet. Rör i mjölet.

  3. 2.  Späd med mjölk och grädde. Koka ca 5 min.

  4. 3.  Blanda i purén. Vispa i berikningspulver. Hetta upp. Smaksätt.

  5. TIPS!
    Det går bra att byta ut blomkålspurén till någon annan grönsakspuré. 

    Stuvning är gott och går att använda till mycket. I detta recept är basen Findus blomkålspuré, som har en mild och len smak och gör sig perfekt till en grönsaksstuvning. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    385,90 kcal
  • Energi (kJ)
    1614,60 kJ
  • Fett
    34,02 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,44 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,27 g
  • Mättade fettsyror
    21,72 g
  • Fiber
    1,52 g
  • Järn
    1,09 mg
  • Kalcium
    175,70 mg
  • Kalium
    394,03 mg
  • Kolesterol
    96,44 mg
  • Kolhydrat
    14,17 g
  • Disackarider
    6,61 g
  • Monosackarider
    2,04 g
  • Sackaros
    0,31 g
  • Magnesium
    20,84 mg
  • Natrium
    144,35 mg
  • Niacin
    0,68 mg
  • Protein
    6,04 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,14 mg
  • Vatten
    121,85 g
  • Vitamin B12
    0,56 µg
  • Vitamin B6
    0,19 mg
  • Vitamin C
    47,09 mg
  • Vitamin D
    1,77 µg
  • Vitamin E
    2,28 mg
  • Zink
    0,71 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet