Grönsaksstuvning, gelé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Stuvning
- Matfett135 g
- Vetemjöl5 msk
- Mjölk5 dl
- Grädde5 dl
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 960138973 dl
- Salt, peppar
TILLAGNING
Blomkålspuré kan ersättas med Broccolipuré 96012414, Bönpuré 96008499, Grov grönsakspuré 96012386, Grön sparrispuré 96008363, Jordärtskockspuré 96012429, Majspuré 96008274, Morotspuré 96012411, Morotspuré ekologisk 96012409, Palsternackspuré 96012419, Selleripuré 96012413 eller Ärtpuré 96008227.
1. Smält matfettet. Rör i mjölet.
2. Späd med mjölk och grädde. Koka ca 5 min.
3. Blanda i purén. Vispa i berikningspulver. Hetta upp. Smaksätt.
TIPS!
Det går bra att byta ut blomkålspurén till någon annan grönsakspuré.
Stuvning är gott och går att använda till mycket. I detta recept är basen Findus blomkålspuré, som har en mild och len smak och gör sig perfekt till en grönsaksstuvning.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)385,90 kcal
- Energi (kJ)1614,60 kJ
- Fett34,02 g
- Enkelomättade fettsyror8,44 g
- Fleromättade fettsyror1,27 g
- Mättade fettsyror21,72 g
- Fiber1,52 g
- Järn1,09 mg
- Kalcium175,70 mg
- Kalium394,03 mg
- Kolesterol96,44 mg
- Kolhydrat14,17 g
- Disackarider6,61 g
- Monosackarider2,04 g
- Sackaros0,31 g
- Magnesium20,84 mg
- Natrium144,35 mg
- Niacin0,68 mg
- Protein6,04 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,14 mg
- Vatten121,85 g
- Vitamin B120,56 µg
- Vitamin B60,19 mg
- Vitamin C47,09 mg
- Vitamin D1,77 µg
- Vitamin E2,28 mg
- Zink0,71 mg