Fiskgratäng med blomkål och broccoli, grov paté

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Lägg tinad fisk på GN bleck och strö citronpeppar och salt på.

  2. TIPS!
    Om ni använder fryst fisk så öka majstärkelsemängen till 75 g/10 portioner.

  3. Servera en variant på fiskgratäng. Här med både blomkål och broccoli i gratängen, vilket ger mer smak och blir fantastiskt gott. Med Findus puréer är det enkelt att få mycket smak till gratängen.

  4. Sås
    1.  Blanda alla ingredienser till såsen och häll över fisken. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett.

  5. 2.  Sätt i ugn 160˚C varmluft ca 15-20 minuter.

  6. 3.  Servera med potatismos och broccoli. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett i potatismoset.

  7. Grov patékonsistens: Se ovan. Servera med välkokt broccoli.

  8. Timbalkonsistens: Ersätt fisken med Torsktimbal 96008489. Sila såsen. Ersätt broccoli med Broccolitimbal 96008603.

  9. Gelékonsistens: Fiskgelé, se MRS. Sila och förtjocka såsen med Thick & Easy™ 96012898.

  10. Flytande konsistens: Fisksoppa, se MRS, med broccoliklick.

  11. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    471,42 kcal
  • Energi (kJ)
    1972,12 kJ
  • Fett
    26,28 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,56 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,58 g
  • Mättade fettsyror
    16,40 g
  • Fiber
    3,66 g
  • Järn
    2,50 mg
  • Kalcium
    185,33 mg
  • Kalium
    887,40 mg
  • Kolesterol
    95,54 mg
  • Kolhydrat
    38,90 g
  • Disackarider
    6,71 g
  • Monosackarider
    3,76 g
  • Sackaros
    0,77 g
  • Magnesium
    58,77 mg
  • Natrium
    574,19 mg
  • Niacin
    3,72 mg
  • Protein
    18,24 g
  • Riboflavin
    0,28 mg
  • Tiamin
    0,23 mg
  • Vatten
    209,69 g
  • Vitamin B12
    0,57 µg
  • Vitamin B6
    0,47 mg
  • Vitamin C
    56,90 mg
  • Vitamin D
    2,56 µg
  • Vitamin E
    3,97 mg
  • Zink
    1,01 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning