Broccoli och palsternacksterrin, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Crème fraîche15 msk
- Ägg3 st
- Dragon, stött
- Salt, peppar
- Crème fraiche10 msk
- Ägg (Klimat)3 st
- Ostkräm40 g
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Tina puréerna var för sig. Blanda med respektive ingredienser. Varva de olika sorterna i väl smorda bleck eller formar, avskilj med gelatinblad.
2. Täck med lock eller folie. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C, ca 40 min.
TIPS!
Servera med dragonsås (se recept sid 95 i MRS eller sök recept på vår hemsida).Broccoli- och palsternacksterrin är lagad på Finuds broccoli- och palsternackspuré. Purén ger en härligt grön färg och mild smak.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)188,15 kcal
- Energi (kJ)787,20 kJ
- Fett14,83 g
- Enkelomättade fettsyror4,11 g
- Fleromättade fettsyror1,09 g
- Mättade fettsyror8,23 g
- Fiber1,81 g
- Järn0,95 mg
- Kalcium80,10 mg
- Kalium275,82 mg
- Kolesterol154,45 mg
- Kolhydrat6,16 g
- Disackarider2,41 g
- Monosackarider1,20 g
- Sackaros1,60 g
- Magnesium18,98 mg
- Natrium276,71 mg
- Niacin0,81 mg
- Protein7,02 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten105,58 g
- Vitamin B120,57 µg
- Vitamin B60,12 mg
- Vitamin C21,12 mg
- Vitamin D0,56 µg
- Vitamin E2,90 mg
- Zink0,89 mg