Broccoli och palsternacksterrin, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puréerna var för sig. Blanda med respektive ingredienser. Varva de olika sorterna i väl smorda bleck eller formar, avskilj med gelatinblad.

  2. 2.  Täck med lock eller folie. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C, ca 40 min.

  3. TIPS!
    Servera med dragonsås (se recept sid 95 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  4. Broccoli- och palsternacksterrin är lagad på Finuds broccoli- och palsternackspuré. Purén ger en härligt grön färg och mild smak.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    188,15 kcal
  • Energi (kJ)
    787,20 kJ
  • Fett
    14,83 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,11 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,09 g
  • Mättade fettsyror
    8,23 g
  • Fiber
    1,81 g
  • Järn
    0,95 mg
  • Kalcium
    80,10 mg
  • Kalium
    275,82 mg
  • Kolesterol
    154,45 mg
  • Kolhydrat
    6,16 g
  • Disackarider
    2,41 g
  • Monosackarider
    1,20 g
  • Sackaros
    1,60 g
  • Magnesium
    18,98 mg
  • Natrium
    276,71 mg
  • Niacin
    0,81 mg
  • Protein
    7,02 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    105,58 g
  • Vitamin B12
    0,57 µg
  • Vitamin B6
    0,12 mg
  • Vitamin C
    21,12 mg
  • Vitamin D
    0,56 µg
  • Vitamin E
    2,90 mg
  • Zink
    0,89 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet