Blomkålsterrine med kryddbakad lax, grov paté

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Blomkålsterrine à 80 g
  • Vetemjöl
    3,50 msk
  • Ostcrème
    50 g
  • Berikning Majsvälling FINDUS 96013897
    50 g
  • Ägg
    3 st
  • Matfett
    50 g
  • Hönsbuljongpulver
  • Salt, peppar
  • Kryddbakad lax
  • Laxfilé-tail FINDUS 32498
    225 g
  • Farinsocker
    1 msk
  • Vitpeppar hel
    1 tsk
  • Grönpeppar
    1 tsk
  • Rosépeppar
    1 tsk
  • Salt
    1 tsk
  • Senapsgurka
  • Gurka, färsk
    250 g
  • Hovmästarsås
    100 g
  • Garnering
  • Dill
  • Ostcroissant
  • Riven ost
    50 g
  • Ägg
    0,50 st
  • Örtkryddor Provencal
  • Svartpeppar

TILLAGNING

  1. Blomkålsterrine
    1.  Tina purén. Tillsätt vetemjöl, ägg och ostcréme. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt med buljongpulver, salt och peppar.

  2. TIPS!
    Toppa och dekorera med färska örter. 

  3. Blomkålsterrine lagad på Findus fina, finpasserade blomkålspuré, som är mild och len i smaken och gör sig utmärkt för en terrine. Serveras med en kryddbakad lax, senapsgurka samt ostcroissant.

  4. 2.  Häll i väl smorda bleck eller formar. Täck med lock eller folie. Förvärm ugnen. Tillaga i 100 % ånga 100°C i ca 40 min.

    Kryddbakad lax
    1.  Mortla eller mixa grönpeppar, rosepeppar och vitpeppar.

  5. 2.  Blanda i pepparblandningen och salt i farinsockret och bred på fisken. Tillaga i ugn 160°C ca 15 min (till fiskens centrumtemperatur är ca 60ºC).

    Senapsgurka
    1.  Blanda den tärnade gurkan och blanda med hovmästarsås.

  6. 2.  Skiva den avsvalnade terinnen i avlånga bitar. Lägg en bit lax samt den tärnade senapsgurkan på tallriken. Avluta med att garnera med smörgåskrasse.

    Ostcroissant
    1.  Pensla smördegen med ägg, strö över ost, örter och svartpeppar. Dela 20/10 trekanter. Rulla ihop, pensla med resterande ägg. Grädda i ugn 175°C i ca 20 minuter.

  7. Grov patékonsistens: Se ovan.

  8. Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt laxen med Laxtimbal med röksmak 96015515 och uteslut gurkan. Servera med geléad smörgås, se MRS.

  9. Gelékonsistens: Blomkålsgelé, se MRS, Laxgelé, se MRS, och slät hovmästarsås.
    Servera med geléad smörgås, se MRS

  10. Flytande konsistens: Blomkålssoppa, se MRS. Servera med Créme fraiche smaksatt med slät hovmästarsås.

  11. MRS = Mätt Rätt & Slätt

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    296,88 kcal
  • Energi (kJ)
    1242,14 kJ
  • Fett
    21,04 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,16 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,43 g
  • Mättade fettsyror
    7,76 g
  • Fiber
    1,26 g
  • Järn
    1,93 mg
  • Kalcium
    139,61 mg
  • Kalium
    332,97 mg
  • Kolesterol
    106,65 mg
  • Kolhydrat
    14,70 g
  • Disackarider
    3,21 g
  • Monosackarider
    1,82 g
  • Sackaros
    1,94 g
  • Magnesium
    26,72 mg
  • Natrium
    474,81 mg
  • Niacin
    2,13 mg
  • Protein
    11,98 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,17 mg
  • Vatten
    99,78 g
  • Vitamin B12
    1,83 µg
  • Vitamin B6
    0,39 mg
  • Vitamin C
    30,92 mg
  • Vitamin D
    4,15 µg
  • Vitamin E
    4,01 mg
  • Zink
    1,01 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet