Broccolisoppa med palsternacka
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 700 g
- Mjölk1,50 liter
- Grönsaksfond30 g
- Citronjuice5 g
- Matfett, flytande150 g
- Salt och peppar
- Ädelost150 g
- Smetana200 g
- Salt och peppar
TILLAGNING
1. Koka upp puréer, mjölk, grönsaksbuljong, citronjuice och matfett. Låt sjuda ca 5 minuter.
2. Lägg i broccolibuketter.
3. Låt soppan koka upp och smaka av med salt och peppar. Red eventuellt soppan med majsstärkelse.
Ädelostkräm
1. Mosa ädelosten med en gaffel och blanda med smetana.
2. Smaka av med salt och peppar.
Tips!
Det går lika bra att använda ädelost på tub.
En krämig broccolisoppa med palsternacka och ädelost. Gjord på ekologisk broccolipuré samt palsternackspuré. Med puréer går det enkelt och snabbt att laga goda, mättande soppor till era gäster!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)354,34 kcal
- Energi (kJ)1482,48 kJ
- Fett28,41 g
- Enkelomättade fettsyror10,51 g
- Fleromättade fettsyror3,62 g
- Mättade fettsyror12,28 g
- Fiber2,80 g
- Järn0,62 mg
- Kalcium290,63 mg
- Kalium537,50 mg
- Kolesterol49,51 mg
- Kolhydrat12,37 g
- Disackarider9,18 g
- Monosackarider1,54 g
- Sackaros1,10 g
- Magnesium42,11 mg
- Natrium313,76 mg
- Niacin1,10 mg
- Protein11,68 g
- Riboflavin0,37 mg
- Tiamin0,16 mg
- Vatten259,70 g
- Vitamin B121,11 µg
- Vitamin B60,24 mg
- Vitamin C53,06 mg
- Vitamin D1,62 µg
- Vitamin E4,02 mg
- Zink1,70 mg