Ugnsbakad sej med stuvad spenat och kokt ägg

Ugnsbakad sej med stuvad spenat och kokt ägg

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Salta och peppra fisken och tillaga på 150°C i ugn, ca 15 min.
    Värm bladspenaten i gryta tillsammans med grädden och buljongtärning. Låt småkoka i ca 5 min och smaksätt med salt och peppar. Red av om tjockare stuvning önskas och mixa för slätare resultat.
    Koka äggen i ca 10 min. Kyl ner i kallt vatten, skala och dela på hälften.
    Servera rätten tillsammans med kokt potatis och citronklyfta.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    394,66 kcal
  • Energi (kJ)
    1651,53 kJ
  • Fett
    26,93 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,50 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,92 g
  • Mättade fettsyror
    14,44 g
  • Fiber
    1,30 g
  • Järn
    3,38 mg
  • Kalcium
    177,11 mg
  • Kalium
    1237,53 mg
  • Kolesterol
    336,76 mg
  • Kolhydrat
    2,60 g
  • Disackarider
    1,43 g
  • Monosackarider
    0,44 g
  • Sackaros
    0,10 g
  • Magnesium
    130,32 mg
  • Natrium
    417,74 mg
  • Niacin
    3,97 mg
  • Protein
    35,33 g
  • Riboflavin
    0,81 mg
  • Tiamin
    0,31 mg
  • Vatten
    269,82 g
  • Vitamin B12
    5,21 µg
  • Vitamin B6
    0,55 mg
  • Vitamin C
    46,20 mg
  • Vitamin D
    1,12 µg
  • Vitamin E
    7,94 mg
  • Zink
    2,63 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet