Ugnsbakad sej med stuvad spenat och kokt ägg
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vispgrädde5 dl
- Ägg10 st
- Hönsbuljongtärning, 1 st11 g
- Vitpeppar mald
- Salt
TILLAGNING
Salta och peppra fisken och tillaga på 150°C i ugn, ca 15 min.
Värm bladspenaten i gryta tillsammans med grädden och buljongtärning. Låt småkoka i ca 5 min och smaksätt med salt och peppar. Red av om tjockare stuvning önskas och mixa för slätare resultat.
Koka äggen i ca 10 min. Kyl ner i kallt vatten, skala och dela på hälften.
Servera rätten tillsammans med kokt potatis och citronklyfta.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)394,66 kcal
- Energi (kJ)1651,53 kJ
- Fett26,93 g
- Enkelomättade fettsyror7,50 g
- Fleromättade fettsyror1,92 g
- Mättade fettsyror14,44 g
- Fiber1,30 g
- Järn3,38 mg
- Kalcium177,11 mg
- Kalium1237,53 mg
- Kolesterol336,76 mg
- Kolhydrat2,60 g
- Disackarider1,43 g
- Monosackarider0,44 g
- Sackaros0,10 g
- Magnesium130,32 mg
- Natrium417,74 mg
- Niacin3,97 mg
- Protein35,33 g
- Riboflavin0,81 mg
- Tiamin0,31 mg
- Vatten269,82 g
- Vitamin B125,21 µg
- Vitamin B60,55 mg
- Vitamin C46,20 mg
- Vitamin D1,12 µg
- Vitamin E7,94 mg
- Zink2,63 mg