Torsk med rotfrukter, rödbetor och rostade hasselnötter
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Olivolja50 g
- Polkabeta220 g
- Smör300 g
- Olivolja4 msk
- Hasselnötter1 dl
- Vitvinsvinäger2 msk
- Blandade örter
- Salt och Peppar
TILLAGNING
Tillaga torskryggen med salt och peppar i ugn 150°C till önskad innertempratur.
Lägg rotsaker och rödbetor på bleck, ringla över olivolja, salt och peppar. Sätt i ugn 180 grader ca 15-20 min.
Skala och skiva polkabetan tunt på mandolin. Gör en vinägrett på olja och vitvinsvinäger salt och peppar. Slå över och låt marinera ca 15 min.
Stek hasselnötterna och grovhacka dem.
Bryn smöret i en gryta gyllenbrunt.
Servera rotsaker och röbeta på botten av tallriken, lägg på torsken och toppa med polkabeta, hasselnötter och plockade örter. Avsluta med brynt smör.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)542,42 kcal
- Energi (kJ)2269,61 kJ
- Fett40,52 g
- Enkelomättade fettsyror16,56 g
- Fleromättade fettsyror2,87 g
- Mättade fettsyror18,54 g
- Fiber6,04 g
- Järn1,96 mg
- Kalcium106,06 mg
- Kalium1108,03 mg
- Kolesterol137,30 mg
- Kolhydrat16,13 g
- Disackarider9,48 g
- Monosackarider0,51 g
- Sackaros9,33 g
- Magnesium90,23 mg
- Natrium289,35 mg
- Niacin3,95 mg
- Protein26,36 g
- Riboflavin0,18 mg
- Tiamin0,26 mg
- Vatten304,90 g
- Vitamin B121,76 µg
- Vitamin B60,40 mg
- Vitamin C14,44 mg
- Vitamin D2,45 µg
- Vitamin E5,11 mg
- Zink1,73 mg