Tomatkrispöverbakad sejfilé med broccolipasta och basilikasås

Sejfilé med tomatkrisp, broccolipasta och basilikasås

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga fisken enl. anvisning
    2 Tillaga Broccoli & gula morötter enl. anvisning
    3. Blanda nu ingredienserna till såsen och låt stå i ca. en timma att dra.

    Servera gärna med en god nykokt pasta ca. 140 g/pp samt lite bröd och frukt.

  2.  

  3. Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt pasta med Ristimbal, Findus 61965.

  4. Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt fiskfilé med Torsktimbal, Findus 29119. Pensla med tomatpuré och kryddor. Servera med varm Broccolipuré, Findus 3703 sid 90 och Ristimbal, Findus 61965 samt sås enl ovan.

  5. Gelékonsistens: Torskgelé sid 110 smaksätt med tomatpuré, Förtjocka såsen med Thick & Easy™, Findus 22360 servera med potatismos och varm Broccolipuré, Findus 3703 sid 90.

  6. Flytande konsistens: Fisksoppa med tomat, sid 154. Servera med vispad grädde smaksatt med Palsternackspuré.

  7. Sidhänvisning avser kokboken Mätt Rätt & Slätt

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    470,63 kcal
  • Energi (kJ)
    1954,20 kJ
  • Fett
    15,88 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,47 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,62 g
  • Mättade fettsyror
    2,47 g
  • Fiber
    5,74 g
  • Järn
    2,78 mg
  • Kalcium
    111,91 mg
  • Kalium
    822,71 mg
  • Kolesterol
    4,03 mg
  • Kolhydrat
    48,73 g
  • Disackarider
    0,29 g
  • Monosackarider
    0,14 g
  • Sackaros
    0,29 g
  • Magnesium
    74,10 mg
  • Natrium
    45,58 mg
  • Niacin
    7,53 mg
  • Protein
    28,90 g
  • Riboflavin
    0,09 mg
  • Tiamin
    0,12 mg
  • Vatten
    98,06 g
  • Vitamin B12
    0,03 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    33,88 mg
  • Vitamin D
    4,50 µg
  • Vitamin E
    2,21 mg
  • Zink
    1,54 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet